„Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy tak, aby dokázal zastavit motorové vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled a pozdě zareagoval na chodce ležícího uprostřed komunikace. Do muže narazil pravou přední částí vozu,“ informovala opřípadu uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková stím, že mladík utrpěl velmi těžká zranění po celém těle, se kterými byl převezen do nemocnice vUherském Hradišti.

Uchodce byl po havárii proveden odběr krve a moči na zjištění alkoholu. „Nechali jsme udělat také další testy na návykové látky. Výsledky budeme mít vnásledujících dnech,“ doplnila Zámečníková.

Uřidiče byla dechová zkouška sice negativní, podle stávajících zákonů je však obviněn ztrestného činu ublížení na zdraví. Hrozí mu tak až dvouletý pobyt za mřížemi. Škoda vzniklá havárií dosáhla 20000korun.

Frekventovaný úsek vozovky je podle řidičů velmi nebezpečný. „Hned ucesty je bar, odkud se nad ránem potácí spousta opilých mladíků. Mně se stalo, že jsem jel směrem na Kunovice a na chodníku seděl hoch snohama spuštěnýma do vozoky a spal. Kdyby tak jel kamion, tak mu je ujede,“ přiznal Karel Procházka zUherského Hradiště, který kolem divadla denně brzy ráno jezdí do práce. Že se jedná oproblematický úsek potvrdila ipolicejní mluvčí. „Když se tam někdo povaluje, tak nám projíždějící řidiči většinou zavolají. Tohoto mladíka ale bohužel asi nikdo neviděl,“ poznamenal Zámečníková.