Obžalobu na muže, který nebyl doposud trestán, podal tento týden státní zástupce zlínské pobočky Krajského státního zastupitelství vbrně Roman Kafka. „Přiznal, že chtěl spáchat sebevraždu. Úmysl ublížit jinému ale popírá. Musel však být srozuměn stím, co se mohlo stát,“ řeklKafka.

Mladý řidič se podle zlínské policejní mluvčí Jany Bartíkové osebevraždu nepokusil poprvé. „Po nehodě byl převezen khospitalizaci do kroměřížské psychiatrické léčebny,“ řekla. Vsoučasnosti je však již ve vazební věznici vBrně.

Obžalovaný na rovném a přehledném úseku stokilometrovou rychlostí namířil svůj vůz proti autu poškozeného. To se po srážce převrátilo na střechu. Za zdemolovaných vozidlech vznikla škoda téměř dvě stě tisíc korun. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody na dobu deseti až patnáctilet.

Přestože se už vminulosti policisté setkali spodobnými sebevražednými pokusy, tento případ nepatří ktěm obvyklým. „Vminulosti jsme řešili nehody, kdy sebevrah najel například do kamionu nebo billboardu. Nájezd do osobního auta jsme tu zatím neměli,“ zavzpomínala Bartíková.