Třiadvacetiletý podnapilý host z Poličné zde kopal do výherního automatu. Obsluha restaurace proto zavolala policii. „Po příchodu hlídky odmítl muž prokázat svou totožnost a začal strážníky nejdříve vulgárně slovně a potom i fyzicky pěstmi napadat,“ popsal situaci v baru ředitel městské policie ve Valašském Meziříčí Jan Camfrla.

Podle něj museli policisté neurvalce zpacifikovat za použití donucovacích prostředků a pout. Tím ale celý incident ještě neskončil. „Ve chvíli, kdy hlídka chtěla muže odvést, zastal se jej jeho dvaačtyřicetiletý společník, také z Poličné,“ pokračoval Camfrla.

Jak uvedl dále, muž napadl hlídku zezadu a rvačka se rozpoutala nanovo. Strážníci si na pomoc přivolali posily. „Oba výtržníci pak byli převezeni do cely na obvodní oddělení Policie ČR ve Valašském Meziříčí,“ dodal k případu asistent policejního ředitele ve Vsetíně Ivo Zgarba.

Podle policistů muži nezkrotili svou agresivitu ani zde a v napadání pokračovali na stanici. „Oba dva se teď budou zodpovídat z trestného činu útoku na veřejného činitele,“ zkonstatoval Zgarba s tím, že prvnímu hříšníkovi bude přičtena také výtržnost. Poškozením automatu totiž způsobil firmě Bonver škodu asi čtyři tisíce korun.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ZLÍNSKÉHO KRAJE:

Zpravodajství Sport Kultura Podnikání Černá kronika