Vpátek však brněnští kriminalisté fámy obrutální vraždě vcentru města vyvrátili. Jednalo se omimořádné náhlé úmrtí, konstatovala Soňa Svobodová zPreventivně-informační skupiny Policie České republiky správy Jihomoravského kraje. „Vražda to nebyla. Když detektivové dorazili na místo nedaleko baru Tropic, zavolali záchranku a její lékař umuže zjistil zbytky srdeční činností. Asi půl hodiny se jej pokoušel oživovat, ale tyto pokusy se nezdařily,“ informovala vpátek dopoledne Svobodová.

Mezi obyvateli Uherského brodu však zpráva opodivné smrti vmístním parku vyvolala doslova paniku. „Brod byl vždycky takový klidný. Je to spíše vesnice než město. Mám dvě vnučky, teď abych se bála, když půjdou večer ze školy domů. Vždyť po odpoledním vyučování už chodí prakticky za tmy,“ zhrozila se sedmašedesátiletá Marie Josefíková zUherskéhoBrodu.

Kriminalisté po ohledání mrtvoly sice nenalezli žádné stopy cizího zavinění, ale doporučili provést zdravotní pitvu. „Co bylo příčinou smrti, jestli třeba žaludeční vředy nebo vtom hrál roli ialkohol, to se teprve ukáže,“ odmítla spekulace Svobodová.