Kriminalisté už také zadrželi údajného pachatele, kterým je sedmnáctiletý mladík zKoryčan. „Ten je nyní pro provinění zvraždy stíhán, byl už podán návrh na jeho vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí Šípková stím, že se otéto skutečnosti rozhodlo právěvčera.

Podle informací od kolegů zHodonínského deníku, který opřípadu informoval jako první, se už otragické události hovoří také mezi občany Vřesovic uKyjova. „Nikdo nás nekontaktoval. Ztoho, co se unás říká, mělo kvraždě dojít vJežově a sem mrtvého jen převezli,“ uvedla starostka obce Hana Výstupová.

Její slova potvrdili iobyvatelé Ježova na Hodonínsku. „Kriminalisté to unás vyšetřovali. Zabitým je obyvatel Ježova, přistěhovalec,“ řekl Deníku místostarosta Ježova Slavomír Gottwald stím, že mrtvý muž bydlel vobci dvaroky.

Pozdvižení zavládlo ovíkendu také vKoryčanech. „Sám otom nic nevím, ale kvůli této události byla ve Lhotce, což je naše místní část, vsobotu objížďka. Lidé proto spekukulují, že tam kvraždě došlo,“ nastínil starosta MiloslavMáčel.

Motiv vraždy však zůstává stále nejasný. Mladík, který je zubodání muže podezřelý, využil jako mladiství práva uvýslechu nevypovídat. „Podle předběžných informací se ale mohlo jednat oosobní spory,“ nevyloučila policejní mluvčí Šípková.