Policisté se domnívají, že peníze, které byly připraveny jako základ pro další směnu, ukradl někdo z personálu čerpací stanice. Na kradoucího zaměstnance ukazuje hned několik indicií. Jedna z nich je skutečnost, že zatím neznámý chmaták nesebral celou částku. V papírovém sáčku totiž bylo, alespoň podle tvrzení zaměstnanců, připraveno celkem 10 tisíc korun.

„Zloděj ale z neznámých důvodů v sáčku nechal tři tisíce korun,“ vysvětlila policejní mluvčí Lenka Javorková. Což je neobvyklé, protože zloděj, který by využil například nepozornosti pokladní, by rychle sebral celý balíček s penězi a utekl pryč. Ke krádeži došlo z 2. na 3. srpna v době mezi šestou hodinou večer až osmou hodinou ráno.

„Sáček s penězi byl uložen pod pokladnou. Toto místo běžně používají zaměstnanci této benzinky na uložení financí pro další směnu,“ vysvětlila dále Javorková. Kdo část tržby skutečně vzal, policisté intenzivně prošetřují.

„Skutečně se domníváme, že to mohl být některý ze zaměstnanců čerpací stanice,“ konstatovala policejní mluvčí. Redakce Valašského deníku oslovila také vedoucího čerpací stanice. Ten se ovšem ke zmizení peněz nechtěl do tisku vyjádřit. Pokud se policistům zloděje podaří dopadnout, hrozí mu až dva roky vězení.