Při úvodním večeru pobavilo publikum Divadlo Bez zábradlí komedií Blbec k večeři s Václavem Vydrou a Josefem Cardou v hlavních rolích, atmosféru zpříjemnila před představením i o přestávce saxofonistka Nikol Naňáková a k tomu si návštěvníci užívali atmosféru letního posezení, grilovaných specialit a drinků v párty zóně přímo před cirkusovým šapitó, v němž se akce Týdne kultury odehrávají.

Luhačovice.
Lázně v Luhačovicích. To jsou nejen léčivé prameny či teplé lázeňské oplatky

Páteční představení Na Zlatém jezeře se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem je už vyprodané, ale na další akce jsou stále k dispozici vstupenky. Lze je koupit na www.tydenkultury.cz, nebo na místě v pokladně dvě hodiny před představením. Na komedii „1+1=3“ v neděli 21. srpna mohou dokonce návštěvníci získat k jedné zakoupené vstupence druhou zdarma. V představení Benátky pod sněhem pak především místní diváky jistě potěší, že se v hlavní roli spolu s Mírou Noskem představí herečka Kristýna Janáčková, rodačka ze sousední Karolinky.

Zlatým hřebem budou tři vystoupení Jaroslava Duška, jenž se na festival se Čtyřmi dohodami a Pátou dohodou vrací každý rok. Pořádající Resort Valachy pamatoval i na děti. V sobotu 20. srpna od 10 hodin pro ně připravil pohádku Kouzla skřítků, v neděli 21. srpna loutkové představení Hrnečku, vař.

Výtěžek z festivalu opět poputuje na dobročinné účely. Obdrží ho mobilní hospic Strom života. V minulých pěti ročnících přinesl festival na dobročinné účely už téměř milion korun, které byly rozděleny mezi mobilní hospic Strom života a potřebné rodiny z Velkých Karlovic.

Martina Žáčková, Resort Valachy Velké Karlovice

Luhačovice.
Lázně v Luhačovicích. To jsou nejen léčivé prameny či teplé lázeňské oplatky
Ústřední objekt výstavy – dvoušroubovice DNA.
Pod značkou Crystal Creative. Ve Vsetíně je sklářské studium šikovných tvůrců