Jak se den vydařil a jak to vše probíhalo, se dozvíte ze slohových prací, které naleznete níže. 

Helena Uhříková, Základní škola Fryšták 


Náš vlastivědný výlet

Na hrad Lukov jsme jeli v úterý 12. října 2021. Sraz byl ve školní šatně ve Fryštáku v 7.25 hodin. Potom jsme autobusem jeli do Lukova. Když jsme do Lukova přijeli, tak jsme šli na hrad. Byla tam louka. Dostali jsme první úkol. Hráli jsme si na pravěké lovce a měli vyhloubit jámu pomocí kamenů a klacků. Druhý úkol byl běh. Běžel jsem a byl jsem třetí. Potom následovaly úkoly z vlastivědy a přírodovědy.

Jak jsme přišli na hrad, tak jsme posvačili a šli na prohlídku hradu s panem Holíkem. Šli jsme i ke zdi, ve které byla zazděna žena. Po prohlídce jsme se vraceli zpátky přes Králky. Chvilku jsme tam seděli na skále a potom šli kousek lesem a seběhli po louce k hřišti. Na hřišti jsme si chvilku hráli. Potom pro nás přijel pan ředitel a jeli jsme do školy. Nejvíce se mi líbilo hřiště.

Kryštof Kučera


Výlet na hrad Lukov
V úterý 12. října jsme jeli s 4. B na výlet na hrad Lukov. Cestou jsme plnili různé úkoly z přírodovědy a vlastivědy, za které jsme dostávali stříbrňáky. Potom jsme posvačili u hradu, kde jsme měli zamluvenou prohlídku. Dozvěděli jsme se něco o historii hradu. Na závěr výletu paní učitelky týmům spočítaly stříbrňáky a vítězný tým dostal zlatou odměnu.
            
Lucie Martináková

Blahopřejeme vítězům soutěže Město v květech.
Truhlíky v oknech, rozkvetlé předzahrádky. Valašské Klobouky byly plné květů
Lentilky a trenérky v roce 2021.
Mažoretky Lentilky z Holešova obhájily titul mistra Evropy. Jsou nejlepší!