Od rána byla obloha vymetená a všichni doufali, že tak i zůstane. Úderem čtrnácté hodiny se areál koupaliště v Sehradicích zaplnil rodiči s dětmi a započalo sportovní klání. Na malé závodníky čekaly různé záludnosti. Museli přenášet vodu ve lžíci, ale pozor, s ploutvemi na nohou! Se zavázanýma očima lovili klíče nebo trefovali mokrou houbou terč. Děti se do disciplín pustily s nadšením sobě vlastním a nezalekly se jich ani ty nejmenší.

Protože jsme v loňském roce museli spoustu akcí pro děti kvůli počasí zrušit a letos nás na pár měsíců zastavila pandemie, chtěli jsme oslavencům absenci zábavy vynahradit atrakcemi. Vydovádět se mohly v Mořském světě nebo zkusit svoji mrštnost v Drtivé porážce či vodním válci. Ti větší si zase vyzkoušeli střílení na obrovské šipky.

V závěru odpoledne byla vyhlášena soutěž pro dospěláky a děti. Dvojice měly za úkol v co nejkratším čase překonat šíři bazénu ve vodním válci. A řeknu vám, pohled to byl pro bohy! Někteří rodiče se úkolu ujali skutečně inovativním způsobem a přihlížející se tak jen v tichém úžasu podivovali stylu „žabička“ či „křeček v kolotoči“.

Silvie Pospíšilová, starostka obce Sehradice