Veverky patří mezi stromové i pozemní savce s delším huňatým ocasem. Zbarvení veverek je proměnlivé, některé veverky jsou rezavé, jiné skoro černé. Veverky jsou malé nenasyty, které denně spotřebují 50 - 60 g potravy, což je asi jedna šestina jejich hmotnosti. Mezi oblíbenou potravu patří semena a plody šišek, bukvice či žaludy, ale i pupeny, houby či ptačí vejce.

Veverky mají dobrý čich a skvěle vidí i za špatných světelných podmínek. V České republice patří mezi ohrožené druhy zvířat, které můžete nejčastěji potkat v lesích, sadech či městských parcích.

Iva a Helena, Dům dětí a mládeže Astra ve Zlíně