Po celý den přicházeli místní i návštěvníci z širokého okolí prohlédnout si kroniky a fotografie zachycující historii včelařského spolku i jeho činnost v posledních letech. Děti především zaujal pozorovací úlek s živými včelami, kde se snažili najít zeleně značenou matku.

Mohly si vyzkoušet včelařský klobouk a rukavice, vzít si do rukou z ukázkového nástavku modelové fotorámky o skutečné váze. Ty nejmenší zaujal koutek s pastelkami a obrázky s včelkou Májou a jejími kamarády na vybarvení.

Dospělí nahlédli a začetli se do vystavených knížek a brožur s včelařskou tématikou, zajímali se o použití vystavených včelařských pomůcek, prohlédli si různé druhy úlů, ale i medomet, pastovač, vařák. Malé i velké zaujala možnost prohlédnout si včelu, vosu, sršně i roztoče varroa pomocí USB digitálního mikroskopu.

Někteří byli překvapeni při ochutnávce dvaadvaceti vzorků medů od místních včelařů, že každý chutná jinak. Na výstavě si mohli zakoupit perníčky, které napekli a nazdobili účastníci kurzu medového pečiva, pořádaného včelařskou organizací v říjnu.

Mnozí z návštěvníků si domů odnášeli koupený med od místní včelařky, Dofkovu medovinu či svíčky a ozdoby z včelího vosku.

Po celý den panovala na Medovém dni krásná a přátelská atmosféra, diskutovalo se o problémech včelařů dnešních dnů, povídalo a vzpomínalo při teplé medovině.

Mgr. Jana Hrabíková, jednatel ZO ČSV Fryšták