I letos díky úžasně větrnému a slunečnému počasí přišla na tuto akci spousta lidí a my doufáme, že si to zde všichni bezvadně užili. Děti si kromě samotného pouštění draků mohly užít jízdu na ponících, zaskákat si na skákacím hradu od VH-Atrakcí. Rozjet to mohly také na koloběžkách od společnosti OtroKolo, případně se mohly zkrášlit u malování na obličej. O rukodělné činnosti se postarala dílnička skládání papírových vlaštovek a také Pískohraní paní Uhlířové. O cukrovou vatu a spoustu dalších dobrot také nebyla nouze: dopřát si všichni mohli langoš, sazovjáček bavoráček, vynikající alko i nealko punč nebo svařák.

Každý rok se soutěžní kategorie v rámci drakiády mění. Letos se soutěžilo v kategoriích nejvýše letící drak, nejkrásnější kupovaný, ale také vyráběný drak a v kategorii drak akrobat. I když se někdo neumístil, nebyl smutný, protože ceny a medaile, za které děkujeme našim sponzorům, byly připraveny pro všechny. Nikdo zkrátka neodešel s prázdnou.

Závěr patřil už tradičně hledání pokladu. To se ani letos neobešlo bez návštěvy, tentokrát z říše seriálové. Motivované bylo seriálem Simpsonovi. Je jasné, že děti nedostaly poklad jen tak. Nejdříve musely absolvovat několik stanovišť, kde za jejich splnění získaly indicie, které je následně dovedly na místo s pokladem. V úkolech nechyběla jízda na skejbortu s Bartem či pojídaní donutů s Homerem. Poklad se našel a společně rozdělil všem, protože tak to tady u nás chodí a my jsme za to velmi rádi. Dětský úsměv při rozhazování čokoládových zlaťáků je jen těžko slovy popsatelný, ale pro nás pořadatele nenahraditelný.

Děkujeme všem, co se na této akci podíleli a těšíme se na další super akce, protože v Sazovicích to žije.

Lucie Ondíková