Na této akce se podílelo také mnoho dalších partnerů a sponzorů. Hlavními partnery byl Zlínský kraj, město Holešov, SVČ Holešov, firma NWT, Kuraray, Olga Sehnalová, Alena Gajdůšková. Dalšími sponzory byli MSK, SPUR, RAAB Computer, NESTLE a Galaxie Zlín.

V rámci slavnostního odpoledne se představilo porotě všech 12 finalistů, všichni finalisté obdrželi pamětní diplomy, hodnotné ceny a také jako v loňském roce od paní Olgy Sehnalové sazenici ovocného stromku. Bohužel se tyto talentované děti z nejrůznějších oborů zájmové činnosti nemohly tentokrát porotě předvést osobně se svým uměním tanečním, sportovním, pěveckým atd…. Představení finalistů doprovázelo promítání na velkém plátně, kde mohli porotci zhlédnout jejich fotografie a také videa. Na závěr této slavnosti byli vyhlášeni držitelé Zlatého oříšku krajského kola Zlínského kraje.

Zlatý oříšek si tentokrát odnesli: Ondřej Pavelka a Nikol Patočková – společenský tanec, mažoretky Lentilky a Nikola Fojtíková – krasobruslení, balet, tanec…

Zlaté oříšky a šeky v hodnotě 5000 Kč předali dětem zástupci z firmy Kuraray, NWT společně s paní poslankyní Alenou Gajdůškovu, zastupitelkou Olgou Sehnalovou, senátorkou Šárkou Jelínkovou a hejtmanem zlínského kraje panem Jiřím Čunkem. Starosta města Holešov pan Rudolf Seifert předal Zlatý oříšek folklórnímu souboru Zrníčko. Všem účastníkům krajského finále a také držitelům Zlatého oříšku blahopřejeme a přejeme hodně štěstí také v celostátním kole.


Slavnostní předávání Zlatých oříšků se tentokrát konalo za přísných hygienických opatření, také bez rodičů, fanoušků a veřejnosti. Přesto měla akce úžasnou atmosféru a pro děti byla tato slavnost velkou motivací a povzbuzením do jejich další činnosti. Všem dětem na závěr poděkoval předseda správní rady nadace Zlatý oříšek a také předseda poroty Jiří Kotmel.

Děkuji loňskému vítězi Kryštofu Vaňkovi, který přišel povzbudit všechny finalisty, mezi nimi také svoji sestru. Podělil se s nimi o zážitky z loňského ročníku. Kryštof je držitelem celkem tří Zlatých oříšků /za Zlínský kraj, celostátní kolo a za čtenáře časopisu ABC/.

Velký dík patří všem porotcům, partnerům, sponzorům a hostům za podporu této jedinečné akce, která podporuje a vyhledává mladé talenty ze všech oblastí zájmové činnosti.

Mgr. Jarmila Vaclachová, SVČ TYMY