“První noc proběhla poměrně v klidu. Bylo sice slyšet dunění a hudba, ale nebylo to extrémní,” hodnotí úvod akce starosta Kryr Miroslav Brda.

Hluk obtěžuje obyvatele Kryr o to více, že v horku mají otevřená v noci okna. “Nějaké stížnosti jsou, ale zatím je to poměrně v normě. Asi to na noc i ztlumili” myslí si Brda.

Policie situaci v Kryrech pečlivě monitoruje. “Podle našich odhadů je na místě zhruba 800 účastníků,” uvedla pro Deník policejní mluvčí Jana Slámová. Příjezd dalších lidí se ale očekává, nyní je v městečku navíc zhruba 250 aut návštěvníků. “Zaznamenali jsme nějaké stížnosti na rušení nočního klidu, řešíme je. Celkově ale zatím akce probíhá v klidu, pořadatelé dbají pokynů policistů,” pokračovala policejní mluvčí.

Technoparty. Ilustrační foto
Narozeniny? Do Kryr se sjíždí stovky lidí, jde o maskovanou technopárty?

V Kryrech jsou desítky policistů. Na místě je pořádková policie, kriminalisté i antikonflikní tým. Akce byla organizátory řádně nahlášená jako soukromá oslava, probíhat má od pátku 31. července do neděle 2. srpna na pronajatých pozemcích zhruba pět set metrů od domů. Policisté budou také hlídat, aby se oslava nepřesunula na jiné pozemky. “Budeme dohlížet, aby nedošlo k záborům dalších pozemků,” pokračovala policejní mluvčí. Podle informací Deníku k tomu zatím nedochází, v sobotu 1. srpna dopoledne se řada účastníků akce vydala do městěčka například na nákupy.

“Situaci a vývoj sledujeme. Nic jiného ani dělat nemůžeme. Jde o soukromou akci, nahlášenou, na soukromém pozemku,” pokračoval Brda. Na místě je také řada zahraničních návštěvníků.

Lidé z Kryr se bojí, že se akce rozroste a dojde k problémům. Obávají se velkého hluku a nepořádku, domnívají se, že narozeninová oslava je jen zástěrkou pro technopárty.

Slavnostní otevření továrny Nexen v zóně Triangle na Žatecku
Stavba městečka u průmyslové zóny Triangle u Žatce letos skončí