Schůdnějším soupeřem pro domácí bude tým Shooters Beta.

,,Toto bojovné družstvo se však v každém turnaji zlepšuje a už dokáže potrápit všechny druholigové kolektivy. Brňačky předvádí organizovaný florbal. V ofenzívě mají nebezpečné hráčky Paulínu Kotlářovou a Radku Fritzovou, které se umí prosadit v koncovce,“ letmo představil dopoledního soupeře Daniel Soukup, trenér Zlína.

Těžší zápas zlínské Lvice čeká s Uherským Brodem.

,,Celek ze Slovácka má zkušený, kvalitní a sehraný tým. Spousta jeho hráček si už zahrálo superligu, nebo první ligu. Broďanky mají herní styl postavený na technickém pojetí, jsou dominantní na míčku a v duelech dokážou prodat zkušenosti z vyšších soutěží. Jejich největšími oporami jsou sestry Barbora a Kateřina Sedláčkovy a Nikol Šobáňová, které rychlostí dělají všem družstvům problémy,“ podělil se Soukup s poznatky o jednom z velkých favoritů šesté skupin druhé ligy.

Ve Zlíně jsou si vědomi, že je čekají dva těžké zápasy.

,,V nich se ale budeme držet toho, co nás zdobí celou letošní sezonu. To znamená, že v obou utkáních chceme určovat tempo hry,“ plánuje zlínský trenér.

Ten také ví, co bude v obou střetnutích důležité pro úspěch jeho kolektivu.

,,Musíme hrát trpělivě a nesmíme dělat chyby. Nutné je rovněž, abychom proměňovali šance. Pokud se nám to podaří, tak je reálné oba duely vyhrát,“ věří Daniel Soukup svým svěřenkyním.

PROGRAM 2. FLORBALOVÉ LIGY ŽEN VE ZLÍNĚ:

Neděle 23. ledna:

Zlín Lions – Shooters Beta (9), Židenice B – Bulldogs Brno B (10.15), Shooters Beta – Spartak Hluk (11.30), Bulldogs Brno B – 1. AC Uherský Brod (12.45), Spartak Hluk – Židenice B (14), 1. AC Uherský Brod – Zlín Lions (15.15).