1. LIGA ŽEN

VSETÍN SI PŘIVEZL PORÁŽKY Z HAVÍŘOVA I TŘINCE

Vsetín – Prvoligovým florbalistkám Vsetína se nedaří. O víkendu si připsaly další dvě ztráty.

V sobotu Valašky prohrály v Havířově 2:6. ,,Domácí byli florbalovějším celkem. Třinec hrál trpělivě a dokázal se prosazovat v koncovce. Nám chyběl rychlejší přechod do útoku. Navíc se na našem výkonu projevila slabší tréninková morálka,“ uznal hostující kouč Patrik Seevald.

V neděli se vsetínský tým musel smířit s porážkou v Třinci 4:6. ,,Ve vyrovnaném souboji jsme neproměňovaly šance. Navíc jsme v průběhu třetí třetiny vypadly z tempa a prohrávaly jsme už 2:6. Tuto ztrátu už jsme nedokázaly smazat,“ konstatovala po utkání hostující hrající trenérka Veronika Dědková.   

Výsledky kola 16. a 17. kola:

HAVÍŘOV – VSETÍN 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Branky Vsetína: Hurtová, Marečková.

TŘINEC – VSETÍN 6:4 (2:1, 1:1, 3:2)

Branky Vsetína: Strnadová, Kateřina Sedláčková, Urbášková, Veselá.

Vsetín: Ištvánková – Mandíková, Dědková, Urbášková, Goláňová, Šobáňová, Marečková, Kateřina Sedláčková, Hurtová, Mrázová, Seevaldová, Ježová, Gajdošová, Veselá, Strnadová.

REGIONÁLNÍ LIGA MUŽŮ

POČENICÍM SE V NOVÉM ROCE VRACÍ FORMA. HANÁCI SI PORADILI S BÉČKEM ZNOJMA I LANŽHOTEM

Počenice – Florbalistům Počenic se v Regionální lize zase daří.

 ,,Povedl se nám začátek sezony, když jsme z úvodních šesti zápasů pět vyhráli. Potom jsme ale i vlivem absencí z následujících čtyř utkání vytěžili jenom jeden bod,“ zavzpomínal na první část sezony počenický obránce Jakub Dočkal.

V posledních duelech už byli Hanáci zase úspěšní. V 11. kole soutěže zdolali béčko Znojma 7:3. ,,V oboustranně útočně laděné partii se nám nevydařil nástup do střetnutí. Po první třetině jsme prohrávali 0:2. Od prostřední části už jsme se zlepšili a vývoj zápasu se nám podařilo otočit. Nejprve Krčmař střelou z poloviny hřiště vstřelil kontaktní gól na 1:2. Potom fungovala spolupráce prvního útoku a díky naší elitní formaci jsme po druhém dějství vedli 4:3. V závěrečné pasáži duelu se nás Znojmo snažilo vyprovokovat k faulům a nesportovnímu chování. My jsme však emoce udrželi. Naopak Hyánek, Kovařík a Florián dalšími třemi trefami v síti Jakuba Veselého umocnili naše vítězství,“ potěšil skalp šestého celku Regionální ligy Dočkala.

Ve 12. kole Počenice překonaly Lanžhot 3:1. ,,Pro diváky v neatraktivním souboji vsadil Lanžhot na neprostupnou defenzívu, která se těžko překonávala. Utkání proto postrádalo tempo. Nicméně nakonec jsme ho zvládli. Ještě ve dvaatřicáté minutě byl ale stav 1:1. Poté se po samostatné akci prosadil Kovařík a sekundu před koncem střetnutí při power play pečetil naši výhru Šindelka,“ prozradil Jakub Dočkal.

Výsledky 11. a 12. kola:

ZNOJMO B – POČENICE 3:7 (2:0, 1:4, 0:3)

Branky Počenic: Hyánek 3, Krčmař, Šindelka, Kovařík, Florián.

LANŽHOT – POČENICE 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky Počenic: Hyánek, Kovařík, Šindelka.

Počenice: Vlk – Dočkal, Šromota, Šindelka, Hyánek, Florián, Olšina, Krčmař, Ničájevský, Dofek, Kovařík.

LIGA VETERÁNŮ

OSLABENÝ HOLEŠOV PROTI BRNĚNSKÝM TÝMŮM TÁHL PAVEL LÁNSKÝ

Holešov – Florbalisté Holešova byli v Lize veteránů v posledních dvou kolech úspěšní.

Hanáci nejprve remízovali s týmem FbC Aligators 2:2. ,,V ne příliš pohledné partii, ve které jsme postrádali spoustu hráčů ze základní sestavy, jsme dlouho dotahovali gólový náskok soupeře. O vyrovnávací branku na 2:2 se postaral až necelé dvě minuty před koncem Lánský,“ informoval forvard Holešova Martin Svozil.

V následném duelu holešovské mužstvo v zápase bohatém na branky porazilo Psycho Brno 9:5. ,,Domácí do utkání nastoupili pouze se 7 hráči. Přesto jsme ještě na začátku třetí třetiny prohrávali 4:5. Problémy nám dělal hlavně Lukáš Vašínek. Ten byl u všech gólů soupeře. Ve třetí třetině Brňané odpadli fyzicky a už nám nedokázali vzdorovat. Duel se čtvrtým týmem tabulky se nám proto po pěkných kombinacích i brejkových akcích podařilo otočit,“ prozradil Svozil.   

Výsledky 10. a 11. kola:

FBC ALIGATORS – HOLEŠOV 2:2 (1:0, 0:1, 1:1)

Branky Holešova: Lánský 2.

PSYCHO BRNO – HOLEŠOV 5:9 (3:3, 2:1, 0:5)

Branky Holešova: Lánský 3, Prusenovský 2, Šimoňuk 2, Nesvadba, Svozil.

Holešov: Stoklásek – Prusenovský, Šimoňuk, Kejnar, Svozil, Lánský, Jaroslav Krkoška, Doležal, Štětkář, Nesvadba.