„Výsledek je pro nás negativní, ovšem úplně nespokojený také nejsem,“ uvedl na klubovém webu zlínský trenér Luděk Marcaník.

Ten měl v sobotním zápase k dispozici šest mladých hráčů širšího kádru ligového Fastavu A-mužstva. Tři vystřídal hned po poločase, další tři po hodině hry.

Bez Koláře, Hellebranda, Bobčíka, Kulíška nebo Hrdličky už to měli mladí ševci složité.

Přípravný fotbal -
FC Fastav Zlín – 1. FC Slovácko B 2:5 (1:0)
Branky: Němeček, Gajdošík - Kratochvíla 2, Polášek, Pak, Koryčan

„Organizace hry nám přestala fungovat a k tomu se přidaly velké individuální chyby. Chtěli jsme však dát prostor většímu množství hráčů, proto jsme sáhli k tolika střídáním. Slovácko pak bylo kompaktnější a zaslouženě zvítězilo,“ uznal Marcaník.

Jeho tým se ujal vedení zkraje střetnutí zásluhou pohotové dorážky Němečka po rohovém kopu, hubený náskok si hlídal po celou první půli.

„Slovácko sice mělo více ze hry, ovšem my jsme dobře bránili, dařila se nám organizace ze hry a ze zataženého bloku jsme vyráželi do protiútoků. Škoda, že jsme některý z nich nevyužili, protože příležitostí k navýšení náskoku jsme měli dostatek,“ mrzelo zlínského kouče.

Za hosty srovnal po změně stran Kratochvíla. Zlínu vrátil sice na chvíli vedení Gajdošík, zbytek duelu ale patřil hostům z Uherského Hradiště.

Fotbalista Vukadin Vukadinovič (ve žlutém dresu) při sobotním zápase s Kroměříží.
Byl jsem mladší a blbější, teď jsem mentálně silnější, cítí "Vuki" po návratu

K obratu zavelel Polášek, jenž srovnal na 2:2. Třetí gól Slovácka B vstřelil Pak, v závěru se ještě prosadili Kratochvíl s Koryčanem. Nejlepší střelec divize E skóroval po příchodu do Slovácka v obou přípravných duelech.

„Nezachytili jsme úvod utkání, když jsme velmi brzy dostali gól ze standardky. Jinak první půle byla vyrovnaná, spokojený jsem s ní ale nebyl. Škoda, že jsme nedotáhli nějaké brejky. Ve druhém poločase po vyrovnání jsem si myslel, že náš výkon bude gradovat, ale soupeř nám znovu odskočil a šel do vedení. Poslední půlhodina ale patřila nám. Dali jsme pět branek a vyhráli,“ zhodnotil duel hostující kouč Pavel Němčický, který ocenil přístup mužstva i jeho charakter. „Jsem rád, že to kluci otočili,“ uvedl.

Jinak ale mladé svěřence příliš nechválil. „Ve hře byly vidět dobré i špatné věci. Víme, na čem musíme zapracovat. Chyby byly v defenzivě, úplně spokojený jsem však nebyl ani s útočnou fází,“ přiznal.

Fotbalisté Uherského Brodu (červené dresy) na závěr čtyřdenního soustředění zdolali starší dorost Slovácka 2:0.
Broďané deklasovali Valašské Meziříčí. Výsledek neodpovídá, shodli se trenéři

Kádr juniorky Slovácka doznal v zimní přestávce několika změn, tým se po několika odchodech teprve formuje.

„Takový je úděl všech béček. Vrátili se k nám tři kluci z hostování, někdo odešel, další jsou s áčkem na soustředění v Chorvatsku. Pracujeme s tím, co máme. Chceme dát šanci dalším mladým klukům, aby si zvykli na mužský fotbal a adaptovali se v třetiligovém kádru,“ dodal Němčický.

Němčického tým se za týden ve Vídni utká s juniorkou Rapidu. Zlínští mladíci sehrají další přípravný zápas v sobotu v Uherském Brodě. Začátek je ve čtrnáct hodin.