„Pro nás jsou to šťastné tři body. Chtěli jsme potvrdit předcházející venkovní vítězství, což se nám podařilo. V celkovém kontaktu je naše výhra asi zasloužená, ale pro kvalitního soupeře je porážka krutá,“ ví dobře asistent trenéra Slovácka B Darko Šuškavčevič.

Hosty z Otrokovic ztráta cenného bodu ze hřiště krajského rivala hodně mrzela. „Zklamání je obrovské,“ vydechl kouč Kvítkovic Petr Zapalač. „Prohrát gólem z poslední minuty vždycky hrozně mrzí, obzvlášť ze Slovácka, kde by byl bod určitě dobrý,“ cítí.

MSFL, 12. kolo -
1. FC SLOVÁCKO B - SK KVÍTKOVICE 3:2 (2:1)
Branky:
9. Patrik Brandner, 36. Marko Merdovič, 90. Tadeáš Koryčan - 39. Jiří Kiška, 58. Jan Kuběna. Rozhodčí: Tomanec - Dorotík, Kolář (Vlčnovský). Žluté karty: Bala, Kiška, Pernatskyi, Gerža (všichni Kvítkovice).
Diváci: 126.
Slovácko B: Borek – Bartoš, Vincour (62. Aldin), Břečka, Merdovič – Pernica (70. Yohanna, Kudela, Polášek, Juroška – Brandner (78. Koryčan), Šašinka (78. Šlechta). Trenér: Němčický.
Kvítkovice: Semanko – Vychodil, Bala, Pernatskyi, Kuběna – Waclawik, Chovan, Dziuba, Kiška, Gerža (76. Guzik) – Rapavý. Trenér: Zapalač.

Kiška a spol. si za výkon ve druhém poločase prohrát nezasloužili, nakonec ale domů odjeli s prázdnou. „Bohužel v závěru jsme udělali jednu chybu. Po jednoduchém nákopu se nedomluvili stopeři s brankářem a bylo to,“ smutní Zapalač.

Nákop Poláška do hostujícího pokutového území usměrnil za Semanka pohotový Koryčan. Dorážka domácího útočníka skončila jen kousek za brankovou čarou, kvítkovický gólman se po míči natahoval marně.

Pro celek z Otrokovic to byl krutý konec. Přitom pokud by Slovácko B proměnilo v prvním poločas své další šance, mohlo být dávno rozhodnuto.

„Narazili jsme na tým, který byl ve třetí lize technicky i takticky jednoznačně nejlepší. V prvním poločase byl soupeř jasně lepší a kdybychom v brance neměli Semanka, klidně mohl vést 5:0,“ ví dobře Zapalač.

Tým z Uherského Hradiště, který posílili Břečka, Šašinka a Brandner, měl výborný vstup do zápasu, který korunoval dvěma góly.

Skóre otevřel po parádním Juroškově výpadu po levé straně a zpětné přihrávce zakončující Brandner, na 2:0 upravil po rohu kapitána Poláška hlavičkující obránce Merdovič.

Juniorka Slovácka mohla své vedení ještě navýšit, ale další šance Jurošky a Brandnera zneškodnil skvělý Semanko, dorážku Merdoviče zase zblokoval hostující hráč.

„V první půli jsme dali dvě branky a další příležitosti ještě nevyužili. Bohužel pak jsme se neuhlídali jednu situaci a do přestávky inkasovali,“ mrzí Šuškavčeviče.

Kvítkovice po povedené ráně Kišky ve 39. minutě ožily a po vyrovnání obránce Kuběny na začátku druhé půle srovnaly hru a byly krajskému rivalovi rovnocenným partnerem. Důrazem a pohybem jej místy dokonce převyšovaly.

„Vážím si toho, jak kluci odehráli druhý poločas. Ukázali, že mají charakter. Věděli, že nemají co ztratit. Šlápli do toho a výsledek srovnali na 2:2. Měli jsme i tam další nebezpečné věci, které mohly skončit gólem,“ říká Zapalač.

Fotbalisté Uherského Brodu (červené dresy) ve 12. kole MSFL doma jenom remizovali s Frýdlantem nad Ostravicí 2:2.
Trefy Jana Michalce nestačily. Broďané doma ztratili s Frýdlantem vedení 2:0

Domácí po přestávce už tak silní na balonu a nebezpeční nebyli. „Začali jsme prohrávat osobní souboje, čehož kvalitní soupeř využil,“ uvedl Šuškavčevič.

V závěru se ale štěstí přiklonilo na stranu Slovácka, které po výhře 3:2 bralo všechny body.

Partu kouče Pavla Němčického nyní čekají souboje s Ostravou B a Zlínem B. „Bude to zajímavá konfrontace s kvalitními soupeři. Oba zápasy se pokusíme vyhrát,“ slibuje Šuškavčevič.

Mladé ševce už ale v pátek ve státní svátek prověří v derby Kvítkovice.

Útočník Slovácka B Tadeáš Koryčan po zápase s Kvítkovicemi

Zdroj: Libor Kopl

Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...