Svěřenci trenéra Luďka Marcaníka tak podlehli rezervě Baníku Ostrava, za kterou nastoupila řada dorostenců, 0:1.

Domácímu týmu k lepšímu výsledku nepomohla ani trojice hráčů, která si na Vršavu odskočila ze soustředění v Luhačovicích. Dres juniorky navlékli Kulíšek, Nečas a Bobčík, porážce v přípravě ale nezabránili.

„První poločas byl z naší strany ještě celkem vydařený, vůbec jsme ale nezachytili začátek druhé půle a bohužel jsme se z toho už nedostali. Soupeř nás po přestávce přehrál fyzicky i kombinačně, což je pro mě velké zklamání,“ uvedl trenér béčka Fastavu Luděk Marcaník.

Přípravný fotbal -
FC Fastav Zlín B – FC Baník Ostrava B 0:1 (0:0)
Branka: 87. Marek Jaroň z penalty
Zlín B: Somberg (46. Bachůrek) - Mach, Němeček, Kulíšek, Slovák – Uhřík, Pobořil, V. Mlýnek, Nečas – Bobčík, Strachoň. (Chrudina, Jura, Fojtů, Gajdošík, Mirvald, M. Mlýnek). Trenér: Marcaník.

Z porážky ale těžkou hlavu neměl. Více mu vadil přístup a nepřipravenost některých hráčů. „Do utkání jsme šli z plného tréninku, takžo z toho neděláme nějaké velké závěry, ale je pravda, že střídající kluci se do zápasu nedostali. Věděli, že budou hrát poločas, takže se na to měli lépe připravit,“ káral náhradníky.

„Baník měl větší hlad po vítězství i větší chuť do hry. Bylo vidět, že chce vyhrát víc než my,“ dodal zklamaně.

Úterní zápas začal se čtvrthodinovým zpožděním, protože hosté dorazili do Baťova města kvůli poruše autobusu později.

Ostrava přivezla do Zlína tým složený z méně vytížených hráčů třetiligového béčka a ligového staršího dorostu, domácím se ale vyrovnal ve všech herních činnostech, po změně stran je nečekaně zatlačil a přehrál.

Výsledkem byla penalta, kterou Jaroň s přehledem proměnil. Baník měl ale daleko víc šancí než soupeř, který ve druhé půli zahrozil jen šancí Nečase.

Fotbalisté Zlína se v pondělí přesunuli do Luhačovic, kde absolvují čtyřdenní kemp.
Ševci berou na soustředění i Vukadinoviče, čtyři marodi zůstávají doma

Zlíňané byli blízko gólu hlavně v úvodní části. Obránce Slovák ale po rohu hlavičkoval do břevna a dorážející Bobčík mířil těsně nad

Strachoňova rána zase skončila na tyči.

Jinak toho mladí ševci vpředu moc nevyprodukovali. Šanci na reparát dostanou v sobotu po obědě, kdy na Vršavě vyzvou béčko Slovácka. Derby začíná ve třináct hodin.

Do té doby budou fotbalisté Fastavu poctivě trénovat a odstraňovat nedostatky.