I když premiérová trefa posily z druholigové Opavy nebyla nakonec vítězná, pomohla Viktorce k důležitému venkovnímu triumfu (3:2) a dalším cenným bodům.

„Byla to super akce,“ usmíval se jeden z hrdinů souboje na Lapači. „Povedlo se mi obtočit kolem hráče. Píchl jsem si míč kolem obránce, zavřel oči a vypálil na zadní tyč. Naštěstí to tam spadlo,“ oddechl si.

Je hlavně rád, že první gól v novém klubu přinesl Otrokovicím vítězství. Viktorka proti krajskému rivalovi navázala na předcházející úspěch v Hlučíně, ve dvou jarních venkovních duelech získala všech šest bodů.

„Start je výborný, lepší jsme si nemohli přát. Hrajeme o záchranu, tři body se hodí,“ uvedl.

V derby to hosté jednoduché neměli. Broďané umí být nepříjemní, vzadu bezchybní. Tentokrát ale několikrát zaváhali, což se jim vymstilo. „Pro nás to byl náročný zápas s těžkým soupeřem. Brod měl podporu diváků, výhody domácího prostředí. Nám se ale povedlo proměnit šance. Vyhráli jsme zaslouženě,“ míní.

Fotbalisté Uherského Brodu (červené dresy) v 19. kole MSFL podlehli doma na Lapači Otrokovicím 2:3.
Podívejte se: Brod podlehl Otrokovicím. Viktorce vyšly nástupy do obou poločasů

Že se hrálo na umělce a ne na přírodní trávě, mu vůbec nevadilo. „Je v tom sice trošku rozdíl, fotbal ale hrajeme dlouho. Na terény jsme zvyklí,“ říká.

Problém neviděl ani ve dvou obdržených brankách ze vzduchu. Byť se Otrokovičtí na standardní situace pečlivě chystali, stejně po rohu inkasovali a domácí měli po centrech i další možnosti. „Měli jsme přesně dané hráče. Bylo jasné, kdo koho má bránit. Musíme se podívat na videu, kde byla chyba. Na druhé straně jsme dali tři góly, což je dobrá produktivita. Prosadili se ti, co hrají nahoře,“ vyzdvihl.

Zdá se, že je Viktorka z nejhoršího venku. Bodovat ale musí dál. Podzim jí hrubě nevyšel, ztráta byla velká. „Plán je jasný. Všichni chceme zachránit soutěž a za tím si jdeme,“ připomíná.

Putyera patří k mnoha zimním posilám klubu ze Zlínska. I když má po tátovi nezvyklé maďarské příjmení, doma je v Česku. Patří mezi karvinské odchovance, v mateřském klubu nakoukl i do nejvyšší soutěže, v dresu MFK si připsal deset ligových startů. Během své kariéry chvilku působil také v Jablonci, hostoval i ve Vítkovicích.

Fotbalisté Otrokovic (v modro-bílých dresech).
Otrokovice hlásí změny v kádru. Odchází posila, přichází záložník ze druhé ligy

Do Otrokovic přišel těsně před startem jarní části MSFL na hostování z druholigové Opavy, kde má stále platnou profesionální smlouvu.

„Na podzim jsem hrával jenom za béčko. Trenér West mi říkal, že by pro mě bylo lepší, abych nastupoval ve vyšší soutěži než je divize,“ líčí.

Jelikož v Opavě nebyl dostatečně vytížený, chtěl odejít do Polska. Všechny plány nakonec padly, tak byl rád, že dostal šanci alespoň v Otrokovicích.

Šikovný fotbalista je schopen zahrát jak v obraně, tak i záloze. Právě na jejím pravém kraji odehrál i povedený sobotní duel v Uherském Brodě.

„Chci ukázat, že jsem platný hráč. Třeba přidám ještě pár branek a v budoucnu si mě někdo všimne,“ přeje si. Hlavní cílem ale zůstává udržet Viktorku v MSFL. Co bude po sezony, nyní neřeší.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...