Poslední dva přípravné zápasy na novou sezonu dávaly naději. Ačkoliv se jednalo o divizní soupeře ze Slavičína a Šumperku, tak otrokovičtí si připsali skóre 13:0. O to smutněji se jim aktuálně kouká na tabulku třetí nejvyšší soutěže, ve které po čtyřech odehraných střetnutích se skóre 0:10 působí na chvostu ligy. „Začátek nám nevyšel, udělali jsme hodně individuálních chyb. V zápasech máme dost stoprocentních šancí, které neproměňujeme. Soupeř ze dvou tří příležitostí dá gól a je po nás,“ trápí Schlehra.

Svěřenci Romana Matějky postupně prohráli s Hlučínem 0:3, Uherským Brodem 0:1, Sigmou Olomouc „B“ 0:4 a Frýdkem-Místkem 0:2. Mezitím v Mol Cupu padli s Brodem 1:2 po prodloužení. „Až na Sigmu to vždy byl obdobný scénář. Byla prostě lepší. I přesto jsme si proti ní v prvním poločase vypracovali tři šance.“

Fotbalisté Otrokovic (v modro-bílých dresech) prohráli rovněž čtvrtý zápas letošního ročníku MSFL.
Podívejte se: Bezmoc a zahozené tutovky. Otrokovice neskórovaly ani proti Frýdku

Hlavním kamenem úrazu je právě proměňování vytvořených příležitostí, proti Frýdku-Místku nestačila ani zcela prázdná branka. „Ze začátku to bylo o smůle, teď už je na nás deka. Spíše to tak už je o nějaké nesoustředěnosti či podcenění situace,“ domnívá se zkušený záložník.

„Když na tréninku sleduji kluky, tak branku dáme, při zakončení se netrápíme. Věřím tak, že to z nás spadne a v dobré se obrátí. Herně jsme na tom totiž dobře, dívá se na nás pěkně. Klidně ale ať hrajeme hrozně a vyhrajeme 1:0,“ přeje si brzký zisk prvních letošních bodů.

Samotný Martin Schlehr do Otrokovic přišel teprve před rokem z divizních Kozlovic. Vloni se v deseti zápasech prosadil čtyřikrát, letos stejně jako spoluhráči na premiérovou trefu čeká. „S loňským ročníkem jsem byl maximálně spokojený. Soutěž je to zajímavá, oproti divizi fotbalovější. Letošní výsledky jsou však katastrofa,“ má jasno Schlehr.

Fotbalisté Příluk ve svém druhém domácím zápase I. B třídy skupiny A nezvládli první poločas duelu s rezervou Brumov a prohráli 1:3.
I. B třídě sk. A vládne triumvirát Lidečko, Prostřední Bečva a Ratiboř

Na své někdejší parťáky z divizních Kozlovic přitom nezapomněl. „Stále jsem se všemi v kontaktu, sleduji každý jejich zápas. Pokud možno, tak i jezdím na samotná utkání. S dalšími bývalými hráči Kozlovic je probíráme pořád,“ připomíná někdejší hráče divizního mužstva Štěpána Přikryla nebo brankáře Romana Konečného.