Na Vršavě zavládlo v neděli po poledni obrovské zklamání.

„Bohužel jsme posledních dvacet minut absolutně nezvládli,“ povzdechl si zlínský trenér Jan Jelínek.

„Zatímco v prvním poločase byli kluci důslední a poctivě plnili taktiku, ve druhé půli jsme nepředvedli vůbec nic. Snažili jsme se pomoct střídáním, ale ani to nepomohlo. Naopak změny Baníku přinesly do jeho hry ještě větší kvalitu. Čerství hráči nakonec zápas rozhodli. Dělali nám velké problémy, taky dali tři góly. Soupeř byl jasně lepší a nakonec vyhrál zaslouženě,“ uznal Jelínek.

Výhrady měl k výkonu většiny svěřenců.

„Soupeř velmi jednoduše potrestal naše laciné chyby. Je trestuhodné, že se v obranné fázi neustále opakují a a je úplně jedno, zda hraje Petr nebo Pavel,“ láteří kouč béčka Fastavu. „I když se na to v tréninku soustředíme, ve hře tyto situace zatím nezvládáme,“ posteskl si.

Zatímco domácí nemohli využít žádné hráče z ligového kádru, hosté přijeli do Baťova města posílení o Tijaniho, Buchtu, Drozda nebo Chvěju.

„Věděli jsme, že nás čeká velká kvalita Baníku. Tomu jsme přizpůsobili taky taktiku, která nám v první půli vycházela. Vzadu jsme byli důslední, aktivní a spoléhali na brejky, které nám vycházely,“ pochvaloval si Jelínek.

Domácí tým v úvodní půlhodině dvakrát udeřil z pokutového kopu. Obě penalty proměnil útočník Chwasczc. Zlínský forvard nejprve potrestal nedovolený zákrok hostujícího gólmana Murina na kapitána Veneného, následně se trefil po ruce soupeře.

Baník sice měl více ze hry a držel častěji míč na svých kopačkách, ale v první půli až tolik nebezpečný nebyl. „Kluci pracovali velmi dobře. Takticky stíhali, přebírali si hráče soupeře a získávali míče,“ uvedl Jelínek.

Vše se změnilo až o přestávce. Hosté přidali a ještě více zatlačili protivníka. Z převahy vytěžili tři branky. K obratu zavelel Lokša, který nejprve v 69. minutě snížil a pak srovnal na 2:2.

Ostravští šli dál za výhrou, rozhodnutí přinesla další kombinační akce z levé strany, kterou v 87. minutě dokončil Barkov.

Mladí ševci prohráli ve třetí lize podruhé za sebou a na výhru čekají déle než měsíc. Za týden hrají v Petřkovicích.

MSFL, 7. kolo 

FC Fastav Zlín B – FC Baník Ostrava B 2:3 (2:0)

Branky: 7. a 31. Chwaszcz (obě z penalty) – 69. a 78. Lokša, 87. Barkov

Rozhodčí: Marek – Líkař, Hubený (Kubíček)

Žluté karty: Kolář – Drozd, Fulnek

Diváci: 125

Zlín B: Šiška – Pafka, Němeček, Kolář, Slovák – V. Mlýnek (84. Zahradník), Venený, Hrdlička (67. Strachoň), Uhřík (76. Vraštil), Maršálek - Chwaszcz. Trenér: Jelínek.

Ostrava B: Murin – Zálešák, Hasala, Velner, Buchta (89. Macej), Drozd, Tijani (46. Lokša), Martiník (87. Wojatschke), Martišiak (74. Barkov), Fulnek, Chvěja (57. Mooc). Trenér: Smetana.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...