O příčku níž ho poslala závěrečná porážka ve Znojmě, kde sice ševci po dorážce Jana Pejši vedli, ale o náskok přišli. Obrat Jihomoravanů brankami režírovali Lucas De Carvalho Serra a Milan Moravec.

Hostujícímu trenérovi Janu Jelínkovi se zápas nehodnotil dobře.

„Velmi důležitý zápas pro nás dopadl špatně, nezvládli jsme ho. Proto domů jedeme s prázdnou,“ uvedl kouč Fastavu.

Přitom borci z Baťova města vstoupili do zápasu velmi slušně.

„První poločas jsme byli lepší a měli jsme z něj vytěžit daleko víc, než jednu branku,“ míní Jelínek. „Místo toho jsme si nechali dát lajdácký vyrovnávací gól na 1:1,“ přidává naštvaně.

Druhá půle už byla v domácí režii. „Druhý poločas jsme nezvládli,“ přiznává hostující trenér. „Soupeř svoji šanci využil, kdežto my jsme svoje náznaky příležitostí nedotáhli,“ mrzí Jelínka.

První velká šance přišla po čtvrt hodině. Hlavičku hostujícího Červenky zneškodnil pohotovým zákrokem domácí Koukal. Vzápětí ševci zahrozili podruhé, když se po nedorozumění Avdiče a Koukala dostal balon až za znojemského brankáře, jeden z útočníků Zlína však trefil pouze tyč.

Po akci Janetzkého a střele kapitána Hnaníčka už ale šli hráči Fastavu do zaslouženého vedení. Míč do sítě dopravil pohotový útočník Pejša.

Zlíňané byli dál aktivnější a své vedení mohli navýšit, ale další možnosti ke skórování se neujali. A tak přišel na konci první půle trest. Po přihrávce Oklešťka a centru Garčice uklidil balon do branky na zadní tyči nepokrytý Lucas De Carvalho Serra.

Hosté měli i za nerozhodného stavu 1:1 mírně navrch. Ve finální fázi a zakončení se však soužili. Ani Znojemští se ale do šancí příliš nedostávali.

V závěru však domácí šli za třemi body víc. Hlavička stopera Avdiče po Oklešťkově rohu ještě zatřásla brankovou konstrukcí, ale dalekonosná střela mladíka Moravce, který na jaře hostoval v Kroměříži, přinesla Znojmu tři body.

Ševci se ve vyhroceném a dramatickém závěru snažili urvat alespoň remízu, druhý gól ale nedali, a tak se domů vraceli naštvaní a s porážkou.

Béčko Fastavu po těsné porážce 1:2 kleslo v tabulce MSFL za rivala ze Slovácka na předposlední místo. Horší je po polovině sezony pouze Dolní Benešov.

1. SC Znojmo FK - FC Fastav Zlín B 2:1 (1:1)

Branky: 38. Serra, 80. Milan Moravec – 28. Petr Pejša

Rozhodčí: Bebenek – Macrineanu, Černoevič (Hulcký)

Žluté karty: Avdić, Moravec – Mlýnek, Janetzký

Znojmo: Koukal – Yanata, Avdić, Moravec, Okleštěk (87. Kolařík), St Hillaire (90+2. Kaššai), Malár, Garčic, Demjan (60. Pohanka), De Carvalho Serra (89.Martinek), Pacula. Trenér: Volf.

Zlín B: J. Šiška – Pafka (58. Štěpánek), Giorgadze, Kolář, Košák (85. Tkadlec) - V. Mlýnek (71. P. Šiška), M. Mlýnek, Hnaníček, Janetzký, Červenka - Pejša (79. Váňa). Trenér: Jelínek.