Utkání na Tyršovce odstartovalo ve dvě hodiny odpoledne, hráči obou týmů tak museli snášet parné teploty. „V těchto těžkých podmínkách jsme měli kvalitní nástup, po patnácti minutách jsme mohli vést 3:0, tým hostů však podržel jejich brankář,“ vyjádřil se k úvodu zápasu hlavní kouč Vsetína Miroslav Mičega.

Hra se posléze více vyrovnala, do dvou slibných příležitostí se propracoval také Brumov. „V prvním poločase jsme více chtěli a lépe se pohybovali,“ reagoval hlavní trenér hostující lavičky Martin Kolář.

Během úvodní půle přeci jen branka padla, za domácí se prosadil Vladimír Surovec. Druhou půli již do svých otěží převzali vsetínští.

„Už to víceméně byla hra na jednu branku, vypracovali jsme si snad šest jednoznačných gólových příležitostí, bohužel jsme však nechali zazářit brankáře Brumova,“ hodnotil Mičega, kterému dal pojistku po pěkné akci Martin Mydlář.

Na rozdílných dvou poločasech se podle domácího kouče podepsal zlepšený výkon jeho svěřenců. „V úvodní půli nám skřípal střed pole, následně jsme to zlepšili a hru zrychlili. Udělali jsme nějaké změny, škoda, že nepadlo více branek,“ prohlásil jednapadesátiletý trenér.

Fotbalisté Prostějova (v zeleném) porazili ve Slatinicích Otrokovice 6:0.
Hořká generálka. Otrokovice od Prostějova obdržely šest branek

Dle slov hostujícího Martina Koláře se na hře projevilo také úmorné počasí. „Mají to tak nastavené, v tomto čase si přáli začínat. Chtěli jsme, aby se hrálo později. Určitě nás to ovlivnilo, hřiště bylo tvrdé a suché. Pro oba týmy však podmínky byly stejné,“ nechtěl se Kolář vymlouvat.

„Soupeř byl prostě lepší, přehrával nás. Ztráceli jsme pohyb. Nebyli jsme s ním už schopni udržet tempo,“ mrzelo staronového trenéra Brumova, který na lavičku usedl teprve před čtrnácti dny.

„Utkání každopádně splnilo svůj účel. Chtěli jsme se prezentovat svojí hrou. I když se jedná o tým ze stejné soutěže, tak jsme vůbec nechtěli taktizovat. Vypozoroval jsem tam pozitivní věci. Na druhou stranu se v naší hře objevovaly špatné návyky, které musíme odstranit,“ měl jasno Kolář.

Oběma trenérům chybělo několik hráčů, soupisky mají týden před zahájením Divize E víceméně uzavřené. „Rádi bychom přivedli ještě jednoho hráče se zkušenostmi z první a druhé ligy, potřebujeme konkurenci v útočné fáze,“ řekl Mičega, který se nepomohl spolehnout na trio Lukáš Matůš, David Dulík a Jiří Vítek.

Vsetín v prvním kole mistrovské sezóny poměří síly se Šumperkem, Brumov zajede na půdu Všechovic. „Každý chce do sezóny vstoupit dobře. Půjdeme zápas od zápasu. Věřím, že budeme předvádět kvalitní fotbal, a že přijdou výsledky,“ uzavřel slovenský kouč.

Přípravný fotbal 

FC Vsetín – FC Brumov 2:0 (1:0)

Branky: Surovec, Mydlář

Autor: Radek Štohl