„Kluci potvrdili svou kvalitu a především si jdou za svým a čím dál více si věří. A to i přesto, že prohrávají. Hlavně nezpychnout,“ zdůraznil trenér Slavičína Petr Slončík.

Na mladého běhavého soupeře se domácí dobře připravili, přesto šel do vedení. „Jedno zaváhání, dostoupení a špatné řešení gólmana, nevyběhnutí, nás přibrzdilo. Zvláště, když první dějství moc šancí, s výjimkou tech ze standardek, nepřineslo,“ pustil se do hodnocení zápasu kouč domácích.

Fotbalisté Baťova nakonec přetlačili Vsetín.
Divizní Baťov slaví čtvrtou výhru, derby rozhodl vlastenec

Nucené střídání Vincoura a zvýšená aktivita ovšem přinesly své ovoce. „Zlepšili jsme rozehrávku, přidali na hernosti. Odměnou nám byly dvě trafy ze standardek – nejprve jsme udeřili z pole Škubníkem, aby před koncem dokonal obrat po rohu Žůrek. Měli jsme i další možnosti, snad i proto jsme si za výkon ve druhé půli vyhrát zasloužili,“ utvrdil se Slončík.

Slavičín již má na Brno B má náskok šesti bodů. „Zbrojovka je stále největší favorit – má výhodu obrovského kádru, ale to neznamená vše. Musí jim to sednout,“ poznamenal zkušený kouč, který je i přes úspěšný vstup stále připraven improvizovat.

Fotbalista Zlína Martin Fillo při rozhovoru po zápase se Spartou.
Ševci jako vikingové. Fillo litoval rány do břevna: Moje chyba, měl to být gól

„Pořád to není podle našich představ, je běžná změna v sestavě dvou tří hráčů, neustále to rotuje. Máme na čem pracovat,“ dodal Petr Slončík.

FC SLAVIČÍN – ZBROJOVKA BRNO B 2:1 (0:1)

Branky: 59. Škubník, 84. Žůrek - 29. Sawalha. Rozhodčí: Novák, 120 diváků