„Minulý rok jsem byl v podobném období velký optimista, myslel jsem si, že se jaro odehraje. Když ale čtu a vidím situaci kolem nás, tak tentokrát se podle mého názoru jaro neuskuteční. Maximálně se dohraje podzimní část a tím to bude ukončeno. A to ještě v tom lepším případě,“ uvědomuje si Březina nelehkou situaci.

Týmy z I.B. třídy skupiny B v letošním ročníku vesměs sehrály devět zápasů, vinou zhoršující se epidemiologické v zemi se další duely přesunuly na jaro.

„Za 14 dní se mělo začít hrát, z podzimní části chybí čtyři kola. Vkládat zápasy do týdne nelze – fotbal děláme až po naší práci. Když budu mluvit za náš mančaft, tak bychom nebyli schopni se sejít v adekvátním počtu,“ nastiňuje trable většiny mužstev.

Hlavního kouče Lužkovic také trápí, že fotbal šel v posledních letech hodně dolů.
Nechte děti trénovat a soutěžit! nabádá trenér Lužkovic Polášek

Jeho svěřenci se přesto do přípravy zapojili.

„Kluci dostali nějaká doporučení, jedou individuálně. Máme skupinu, kde se chválí, kdo kolik toho uběhl. Děláme to však pro zábavu, na bázi dobrovolnosti. Nehrajeme žádnou vyšší soutěž.“

Mužstvo Jaroslavic popohnal do zápřahu i z důvodu lepší kondiční připravenosti.

„Směřujeme to tak trochu už na podzim. Teď to spíše máme o tom, že se udržujeme, aby kluci nepřibrali, nezakrněli,“ usmívá se kouč celku, který z devíti podzimních duelů posbíral jedenáct bodů za tři výhry a dvou prohrách po pokutových kopech.

Tomáš Dujka ve Veselé vykonává roli hrajícího trenéra. 38letý kouč si pochvaluje poslední posílení kádru.
Pětikilová zátěž navíc. Na stará kolena běhám s vestou, směje se trenér Veselé

Pokud se fotbalisté Jaroslavic na jaře dostanou ke své oblíbené činnosti, tak by víceméně měli disponovat stejným kádrem jako před několika měsíci.

„Končí pouze Michal Podéšť, v dalším pokračování už ho nezlomíme,“ mrzí trenéra Jaroslavic, jenž by si tak přál posílení v defenzivních řadách.

„Určitě bychom chtěli jednoho kvalitního obránce, na tomto postu dlouhodobě potřebujeme posílit. S odchody jinak už nepočítáme. Co se týče příchodů, necháváme to otevřené – pracujeme tak s kádrem, který jsme měli na podzim. Žádné velké změny neočekáváme, kádr je delší dobu pohromadě,“ uzavírá Miroslav Březina.