Za hosty se hattrickem blýskl Kostka, dvakrát se trefil Páleníček, jednou se trefil Janováč. Za domácí debakl mírnil Chytil.

Kouč vítězů Luděk Hynčica, jehož tým si v letní přestávce poradil s Kovalovicemi, Lubnou i Kostelcem, byl také po nedělním utkání spokojený.

„Máme stabilizovanou sestavu, zkoušíme hrát nátlakový fotbal, kterým bychom se chtěli prezentovat i v sezoně. Utkání nám vyšlo herně i gólově. Zápas splnil účel, jako generálka na pohár se Starým Městem to bylo dobré,“ pochvaluje si.

Jeho protěšek, domácí kormidelník Michal Gottwald už tak logicky spokojený nebyl. „Měli jsme v pátek zakončenou a podle toho to taky vypadalo. Bohužel kluci nejsou zvyklí …,“ poznamenal trenér SK Louky.

Fotbalisté Luhačovic (ve žlutých dresech) zvítězili na hřišti Sokola Veselá 4:3.
Podívejte se: trenér Pazdera slaví první výhru, Luhačovice zdolaly Veselou

K výkonu mužstva měl po nepříjemném přídelu oprávněné výhrady.

„Malenovice daly první náhodný gól, kdy se k nim po standardní situaci šťastně odrazil balon a pak se jim hrálo o něco lépe. Vzápětí přidali druhou branku, pak už si to v klidu kontrolovali, kdežto my jsme bohužel ztráceli úplně jednoduché balony a udělali strašně moc chyb,“ povzdechl si Gottwald.

Z nepříjemné porážky ale těžkou hlavu neměl. „Bylo vidět, že Malenovice mají za sebou víc přáteláků, jsou rozehranější. Navíc dneska jim tam napadaly i góly, které padnou třeba jednou za sto let. Viz ta šibenice,“ dodal závěrem.

Rivalové z první B třídy o víkendu čeká první soutěžní zápas v letošním roce. Louky i Malenovice se přihlásily do poháru. Gottwaldův tým čekají Tečovice, Malenovice jedou do Starého Města.

Přípravný fotbal -

SK Louky – FC Malenovice 1:6 (0:2)
Branky:
Chytil – Kostka 3, Páleníček 2, Janováč.