„Bylo to pro nás zajímavé utkání s kvalitním soupeřem, který má v sestavě zkušené hráče. I když je to jen příprava, jsme rádi, že jsme vyhráli, protože zápas byl dlouho vyrovnaný, na vážkách. Bylo to o tom, kdo dá rozhodující gól. Jsem rád, že jsme ho vstřelili my. Výhra je pro nás povzbuzení do další práce. My už se ale zase díváme dál. Vrchol nám začíná za tři týdny, kdy začínáme sezonu na Baťově,“ zhodnotil středeční duel luhačovický kouč Lukáš Pazdera.

Za vítěze si zahrál i trenér ligového fastavu Zlín Jan Jelínek. Za domácí zase nastoupili Janíček a Dujka. 

Pro Veselou to bylo vůbec první střetnutí po letní přestávce. „Zápas nám spíše sloužil jako dobrý trénink. Kvalitní kondiční příprava proti kvalitnímu soupeři. Pro nás je určitě lepší hrát, než jenom trénovat. Účel to splnilo, utkání i přes těsnou porážku hodnotím kladně. Kluci to odmakali, soupeře z vyšš soutěže potrápili. Jenom škoda, že se nevyvarujeme zbytečných chyb, které nám připravily o ještě lepší výsledek,“ mrzí hrajícího trenéra Veselé Tomáše Dujku.

Fotbalisté Luhačovic (v černých dresech) od nového ročníku budou mít nového trenéra. Jana Jelínka nahradí Lukáš Pazdera.
Předseda Luhačovic o odmítnutí divize i trenéru Jelínkovi. Co budoucnost opor?

Skóre rušného duelu ve 20. minutě Postava. Domácí forvard překonal bývalého spoluhráče Švece. Někdejší luhačovický útočník se pak po změně stran trefil ještě jednou.

Hosté z lázeňského města ale pokaždé dokázali odpovědět. Hned po přestávce srovnal Ondřej Červenka, na 2:2 upravil Štěpán Červenka. Vzápětí završil obrat hostující Hruboš.

Ex-ligový Janíček sice v 73. minutě srovnal na 3:3, ale poslední slovo měl favorit. Výhru Luhačovicím zařídil Zámorský.

Přípravný fotbal -

TJ Sokol Veselá – FC Luhačovice 3:4 (1:0)
Branky:
20. a 51. Postava, 73. Janíček – 47. O. Červenka, 58. Š. Červenka, 60. Hruboš, 81. Zámorský
Veselá: Červenka – Tkadlec, Burša, Čoček, Jar. Červenka - Střílka, Janíček, Dujka, Ševčík, Šumšala, Postava. Střídal:
Bodlák.
Luhačovice: Švec – Suchý, Pešek, Bykhovskij, Popelka, O. Červenka, Kryšpín, Popelka, Hruboš, Otruba, Kořenek, Š. Červenka. Střídali: Piják, Zámorský, Slobodian, Bernátek, Jelínek, Majzlík, Mejzlík, Plášek.

Autoři: Jan Zahnaš, Libor Kopl