„Vidím to špatně. Záleží na vládě – vypadá, že bude zase prodloužení nouzového stavu. I kdyby se situace uvolnila o jeden stupeň (protiepidemiologický systém je momentálně na posledním stupni čtyři - pozn. red.), tak nejspíše bude vyžadováno, aby se hrálo bez diváků. Kdo ví, jak by vesnické oddíly vše zabezpečovaly," má obavy sekretář klubu Vladimír Kundera.

Na podzim se před přerušením I.B. třídy skupiny B zvládlo odehrát necelých devět kol, v jarní části by tak na většinu klubů mělo čekat ještě 17 zápasů. Dohraní sezony můžou navíc zkomplikovat nezpůsobilé terény.

Ilustrační foto
Trenér Tlumačova v restart moc nevěří. Období bez fotbalu je prázdné, říká

„I kdyby se počasí umoudřilo, tak je otázka, zda by se kolem Otrokovic či Hulína dalo vůbec nastoupit. V amatérských soutěžích je problém sehrát zápasy v úterý či ve středu. Maximálně to jde jen ve chvíli, kdy je státní svátek," poukazuje Kundera na pracovní záležitosti hráčů.

Fotbalisté Tečovic přesto nehodlají nic podcenit a na jarní část se v rámci dovolených možností připravují.

„Hráči trénují individuálně, chodí běhat, do kabiny je nikdo nepustí. Příprava je tak složitá. Měli jsme domluvené tělocvičny, nemůžou ale chodit ani tam. Stav je tristní," smutní.

Pro tečovický klub je situace o to mrzutější, že přezimoval na čtvrtém místě.

„Za toto umístění jsme rádi, zajíci se však počítají až po honu. Za 17 kol se tolik věcí ještě může změnit," ví dobře Vladimír Kundera.

Pohyb v kádru bude

A jak to vypadá s kádrem na jaro? To přiblížil samotný předseda oddílu Richard Horáček.

„Příchody jsme prozatím neřešili, vždy je to na poslední chvíli. Začne se to řešit v době, kdy přijedou noví kluci. Pohyb v kádru ale určitě bude," přibližuje Horáček.

„Třem klukům skončila trejd dohoda, u dvou budeme jednat, aby se jim prodloužila. Jeden z hráčů by rád zkusil vyšší soutěž," nechtěl prozatím konkretizovat jména Richard Horáček.

Jindřich Lehkoživ.
Nový kouč Kvasic ještě neměl šanci se potkat s týmem. Chce jej stabilizovat

V Tečovicích alespoň po podzimu měli čas na nevyřešené resty.

„V rámci možnosti se za výpomocí obce prováděly údržbové činnosti v areálu – mimo jiné nám zatékalo v kabinách, které jsme také vymalovali, vyčistili. Lajnovalo se hřiště, vyčesávala se tráva," přibližuje sekretář tečovického klubu.


Načítám tabulku ...