Dva góly v exhibičním zápase zaznamenali Mršťák s hostujícím Jarošem, za domácí se trefil ještě Rosypálek, k triumfu ševců naopak gólově přispěli také Zámorský s Máčalou.

Oslavy fotbalu v Těšnovicích -
Bývalí hráči TJ Těšnovice – Stará garda Zlína 3:4 (1:0)
Branky: Mršťák 2, Rosypálek - Jaroš 2, Zámorský, Máčala
Sestava Zlína: Pavelka – Čelůstka, Váňa, Klhůfek, Šlahař, Machů, Onda, Novotný, Máčala, Jaroš, Nehoda. Střídali: Lošťák, Zámorský, Červenka, Čabla a Čechmánek.

„Místní občané i hosté si užili zdařilé a zábavné odpoledne, včetně zajímavé tomboly. Hlavní bodem programu však bylo naše utkání s bývalými hráči Těšnovic. Soupeř se na utkání zřetelně řádně připravil, disponoval dvaadvaceti hráči, z nichž značná část ještě hraje aktivně soutěže nižších tříd kroměřížského okresu,“ uvedl dlouholetý kapitán Zlína Petr Klhůfek.

Ševce v Těšnovicích vedl hlavní trenér Miroslav Polášek s asistentem Ivanem Blahou. Hrací doba byla dvakrát 35 minut.

„Do utkání jsme vstoupili soustředěně a technickou hrou soupeře přehrávali. Do osmnácté minuty jsme měli tři až čtyři gólové příležitosti, které zůstaly trestuhodně nevyužity. Mrzelo nás to, poněvadž soupeř střídáním poslal do hry aktivní hráče a ve 25. minutě Radek Rosypálek vstřelil vedoucí branku,“ popisuje Klhůfek.

Domácí borci protivníka v závěru poločasu přitlačili a gólman Pavelka se musel ve zlínské brance činit.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem skóre vyrovnat a výsledek otočit. Gólové střely Nehody, Ondy a Machů ale kryl rovněž kvalitní brankář soupeře,“ líčí Klhůfek.

Těšnovice nepříjemné chvíle přečkaly a po brejku brankou Josefa Mršťáka zvýšily na 2:0. Následně Pavelka zneškodnil soupeři pokutový kop.

Fotbalisty Zborovic posílil zkušený útočník Michal Ordoš. Foto: facebook TJ Pilana Zborovice
Zborovice získaly Ordoše. Mají dorost, dalšímu postupu by se nebránily

„Naši trenéři pak změnili rozestavení, protočili hráče a na hrot vysunuli Oldu Zámorského a po jeho kombinaci Jirka Jaroš snížil na 2:1,“ popisuje Klhůfek. Zlíňané po kontaktní brance ožili, soupeře zmáčkli a výsledek brankami Zámorského a Máčaly otočili.

Závěr utkání byl dramatický a dostal do varu i místní příznivce, kteří domácí mužstvo tlačili k vyrovnání. Utkání vyvrcholilo až na samém konci, když nejprve Jaroš zvýšil na 4:2, aby vzápětí opět Mršťák upravil na konečných 3:4.

„Z porážky jsme těžkou hlavu neměli. Hlavní je, že se lidí pobavili,“ uvedl sekretář Těšnovic Ondřej Benedikt.

Bývalí i současní fotbalisté Těšnovic v rámci oslav vyzvali starou gardu ligového Zlína.Bývalí i současní fotbalisté Těšnovic v rámci oslav vyzvali starou gardu ligového Zlína.Zdroj: FC Trinity Zlín

Vedení hanáckého klubu nyní řeší hlavně pozici hlavního trenéra prvního mužstva. Po sezoně totiž skončil Ondřej Šilinger, náhrada za něj se stále hledá.

„Do startu přípravy, která je v polovině července, bychom to chtěli vyřešit,“ říká Benedikt, který věří, že Šilinger zůstanu v mužstvu alespoň coby hráč.

Jinak v Těšnovicích moc změn neplánují. Z časových a rodinných důvodů končí pouze Roman Černý, další mazáci by měli pokračovat dál. „Tým bychom postupně rádi omladili a doplnili, protože v kádru máme spoustu starších a zkušených hráčů,“ připomíná Benedikt.

Fotbalisty Kroměříže čekají v letní přípravě atraktivní soupeři.
V Kroměříži skončili Hroník, Lhotecký i Sklenář, první posilou je Jambor

Čtvrtý tým krajské I. A třídy skupiny B v létě odehraje pár přípravných zápasů. Domluvený je duel s Chropyní, předjednaný je i souboj s Koválovicemi. „Sháníme ještě dva soupeře,“ přiznává Benedikt.

Do krajského poháru se Těšnovice letos nepřihlásily, takže první soutěžní duel odehrají v neděli 7. srpna.

„Po loňské zkušenosti, kdy jsme neodjeli na utkání do Osvětiman jsme to nechtěli moc hrotit,“ uvedl Benedikt.

Těšnovičtí fotbalisté chtějí i v nadcházejícím soutěžním ročníku hrát v tabulce nahoře a trápit favority. „Nechceme se plácat někde vzadu, spíš pokukujeme po umístění na předních příčkách,“ přiznává.

Těšnovice letos v I. A třídě kromě Koryčan narazí i na dalšího soupeře z Kroměřížska. „Jsme rádi, že Zborovice postoupily. Máme to k nim dvacet minut cesty. Jsou tam výborní fotbalisté, krásné prostředí. Je vidět, že se mančafty z okresu zvedají. Další rok očekáváme i derby s Kroměříží B,“ uvedl Benedikt.

V klubu ale pracují i s mládeží. Těšnovice přihlásily do soutěží dorost, starší žáky a starší přípravku.