Našlápnuto má dobře, oba borci se o víkendu blýskli čtyřmi brankami do sítě Veselé, kterou Mladcová ponížila ostudným debaklem 11:1. „Kdo byl na zápase, tak mi určitě potvrdí, že soupeř nehrál vůbec špatně. I když pro ně výsledek musí být otřesný,“ říká jedna z hvězd sobotního střeleckého koncertu.

Čekal jste, že soupeři uštědříte takový výprask?

Kdybych to měl odhadnout, tak si myslím, že Veselá držela pětašedesát procent času míč na svých kopačkách. Jenže naše obrana až na pár zaváhání, které bych spíš připsal k náročném terénu, fungovala na jedničku. Nám se naopak téměř dokonale dařilo využívat velkých oken v obraně hostů, a proto skóre narostlo až do takové výše.

Zažil jste v kariéře podobný dvojciferný výsledek?

Pamatuji si, že někdy ve starších žácích Zlína jsme dokázali porazit Havlíčkův Brod tuším 14:0. Od té doby si na dvojciferný výsledek nepamatuji. Ještě ve futsale určitě někdy jo, ale tam je to častější než ve velkém fotbale.

Vy jste se na demolici Veselé stejně jako parťák Chludil podílel čtyřmi góly. Na podzim se vám střelecky daří, že?

Je pravda, že zrovna před dvěma týdny se mi povedl podobný úspěch. Hrály u nás Malenovice a vyhráli jsme 6:4. Mně se povedlo vstřelit také čtyři branky a to jsem v tom zápase ještě pět tutovek zazdil. (úsměv)

Poznamenal zápas vydatný déšť nebo mokrý terén?

Terén zrovna ideální nebyl, ale i přesto jsme poměrně dobře kombinovali a naše některé góly byly hodně pěkné.

Byla po zápase velká oslava?

To už k tomu patří, že po zápase proběhla tradiční oslava spojená se zpěvem oblíbených chorálů a písniček společně s kvalitním občerstvením, nějakými pivy a slivovicí. O zábavu se nám ve velké míře stará trenér Luďa Lošťák, který byl po zápase s naším výkonem hodně spokojený, a rozjel to ve velké parádě. (úsměv)

Vstup do sezony vám vyšel. Pomýšlíte v Mladcové třeba na postup?

Právě že vstup do soutěže nám zase až tak nevyšel, když jsme dvakrát prohráli v Kostelci, jednou v poháru a jednou v soutěži. Ale od té doby si myslím, že hrajeme docela slušný fotbal podpořený spoustou gólů. Snad nám tento trend dlouho vydrží. O postupu se teď po pěti odehraných kolech nikdo nebaví, ale naším cílem bude soutěž vyhrát.

Láká vás vyšší třída hodně?

Já už si vyšší soutěže zahrál. Třeba ve Strání divizi, která mi ale moc nesedla. Tak jsem šel o level níž. V Provodově jsem hrál krajský přebor. Podle mého názoru mezi ním a první B třídou není zase až takový velký rozdíl, takže jsem nějak ani neřešil, že jdu o dvě soutěže níž. Navíc tahle soutěž je skvělá v tom, že soupeři leží v těsné blízkosti nebo jsou přímo ze Zlína a odpadá tak delší cestování a přibývají městská derby.

Vy jste v kariéře prošel Stráním, Provodovem nebo Luhačovicemi. Sledujete bývalé kluby?

Snažím se mít přehled o všech týmech, ve kterých jsem hrál a všem fandím. Já rád vzpomínám na všechna mužstva, kde jsem byl. Nikde jsem s nikým neměl žádné problémy. Všude jsem se prosazoval gólově a na ta léta rád vzpomínám.

Vím, že patříte mezi fanoušky zlínského Fastavu. Chystáte se na Spartu? Co říkáte na současný tým a kouče Csaplára?

Na zápas se Spartou se chystám a těším se. Doufám, že se zařadíme do fronty týmů, které si letos ze Sparty udělají dobrý den. Jsem zlínský patriot a fandím všem družstvům ve Zlíně. S tamním fotbalem jsem spokojený. Můžeme být rádi, že se ve Zlíně hraje nejvyšší soutěž. Měli bychom si toho vážit, i když se ne vždy výsledkově a herně daří. Ale podívejte se třeba na Brno. Druhé největší město v republice a mají velké problémy se vrátit zpět do ligy. Navíc se teď Zbrojovka ve druhé lize zatím dívá na záda i městskému rivalovy z Líšně. Trenéra Csaplára těžko hodnotit trenéra, ale když už k němu mám něco říct, tak mě strašně baví ty jeho tiskovky. (úsměv)

Fotbalisté Otrokovic (v bílých dresech) prohráli v 6. kole MSFL se zlínskou rezervou 0:4. Na snímku Vilem Gettler.
První hattrick mezi muži. Zlínský šikula Gettler v MSFL zastínil ligové borce