„Když jsme se dozvěděli, že soupeř bude hrát jenom v deseti, tak jsme byli mírně nervózní. Poprvé v sezoně jsme totiž prohráli s Návojnou a druhý zápas proti Slušovicím, oba týmy hráli po červené kartě v deseti hráčích. Jsme rádi, že jsme konečně urvali takový těžký zápas v náš prospěch,“ raduje si Tomáš Burger.

Jednadvacetiletý útočník se na jednoznačné výhře 6:0 podílel hattrickem. Zatímco ve čtvrté třídě se třikrát v jednom zápase trefil hned dvakrát, v okresním přeboru to byla jeho premiéra. „Tento hattrick má ale úplně jinou váhu,“ cítí Burger, který po sobotním utkání děkoval spoluhráčům. Dvakrát mu asistoval Daniel Javora.

Jako lihový referent klubu samozřejmě počítá s tekutým příspěvkem do týmové pokladny. „Hattrick mě vyjde minimálně na litr slivovice,“ usmívá se šťastný střelec, který triumf nad Potečí oslavil se spoluhráč hned po utkání v kabinách.

„Ale všichni si uvědomujeme, že nejdůležitější zápasy sezony nás teprve čekají,“ říká.

Fotbalisté Hvozdné se díky osmému vítězství sezony dostali v tabulce okresního přeboru Zlínska před Velký Ořechov, který zaváhal v Sehradicích, na druhé místo. Krajská první B třída je pro tým vedený zkušeným trenérem Vlastimilem Bořutou starším velkým lákadlem.

„Samozřejmě že chceme postoupit, jinak by nás to ani nebavilo,“ tvrdí Burger. „Dva hráči se nám vážně zranili, proto jsme rádi, že jsme se semkli a bojujeme jako tým,“ přidává.

Vyšší soutěž je velkou motivací i pro jednadvacetiletého mladíka. „Pokud udržíme stejný tým, jako máme teď, tak věřím, že i ve vyšší soutěži bychom uhráli kvalitní výsledky,“ je přesvědčený šikovný mladík, který kromě svých výkonů na hřišti umí zaujmout už jenom svým příjmením.

Na vtípky je Tomáš Burger zvyklý. „Lidí, co mě neznají, si mě trochu dobírají, ale spoluhráči už to moc neřeší,“ říká s úsměvem.

I když sám tučná a kalorická jídla zrovna nevyhledává, oblíbený sendvič skládající se z grilované placky mletého masa vloženého mezi rozkrojenou housku si občas taky dá.

Soupeřům z Poteče ale sobotní burgery zrovna moc nešmakovali.

S hokejisty PSG Berani Zlín již trénuje slovinský reprezentační útočník se zkušenostmi z KHL, finské i švédské nejvyšší soutěže Žiga Jeglič.
Berani přivedli na zkoušku slovinského reprezentanta Jegliče