Osmé kolo okresního přeboru mělo být původně sehráno během druhého říjnového víkendu. Hosty však postihla velká marodka. „Během týdne se nám sešlo sedm osm omluvenek, kluci měli teploty. Řešili jsme to na poslední chvíli. Po domluvě jsme z hygienických důvodů na zápas neodjeli,“ vysvětlil tehdy vedoucí týmu Poteč/Francova Lhota Martin Pešout.

Lepší to nebylo ani o uplynulém víkendu. Spíše horší. Jakoby Paseky byly pro ně zakleté. „V minulém kole jsme až na jednu absenci byli kompletní. Den před sobotním zápasem jsme ale znovu měli problémy se sestavou, chybělo nám devět lidí,“ posteskl si Pešout. „Posbírali jsme všechny možné lidi, kteří mohli a byli ochotní přijít. Udělali jsme vše pro to, abychom utkání odehráli,“ dodal jedním dechem někdejší hlavní kouč týmu.

Fotbalisté Újezdu (ve žlutých dresech). Ilustrační foto.
OP: Újezd má nové trenéry. Vizovický rodák hattrickem řídil výhru Štípy

Hosté dali mužstvo do kupy, kromě základní jedenáctky měli dle zápisu o utkání tři náhradníky. Odskákali to však výsledkově – v obou poločasech obdrželi deset branek, jediným úspěšným střelcem týmu byl Patrik Mňačko, který v 15. minutě snižoval na 1:3. „Paseky nastoupily s mladým, běhavým a dobře organizovaným mančaftem. Neměli jsme proti nim žádnou šanci,“ uznal skleslý Martin Pešout.

Zatímco v táboře hostů převládalo zklamání, domácí se mohli radovat. „Od první minuty jsme byli lepším týmem, hráli jsme dobře. Hned od úvodu zápasu jsme navíc proměňovali šance,“ mnul si ruce kouč Pasek Jaroslav Novotný.

„Soupeř se snažil, bojoval. Pak trochu rezignoval. Více bych ho ale nerad hodnotil, přeci jenom mu chybělo hodně hráčů. Když se sejde, tak je schopný zvládnout zápas, pokud ne, pak je to propadák,“ zakončil Novotný.

Fotbalisté Hvozdné (žluté dresy) zvítězili na hřišti Pasek 2:0, dotáhli se na lídra ze Štípy.
Objektiv Jana Zahnaše: Pazdera potřetí pálil, Hvozdná se dotáhla na Štípu

Paseky po postupu ze III. třídy úspěšně zakončily skvělý podzim – v jedenácti zápasech sedmkrát zvítězily, čtyřikrát prohrály, se skóre 28:17 dosáhly na jednadvacet bodů. Na vedoucí duo Štípa, Hvozdná ztrácí pouhé tři body.

Odlišně to vypadá u celku Poteč/Francova Lhota. Na podzim dosáhl na dvě výhry, jednu remízu, osmkrát prohrál, skóre měl 15:55. Získal jen sedm bodů, na předposlední Slopné má náskok jednoho bodu, na poslední Vizovice body dva.

Okresní přebor, dohrávka 8. kola

SK ZLÍN 1931 – POTEČ/FRANCOVA LHOTA 10:1 (5:1)

Branky: 9., 54. a 83. Kabourek, 65. a 85. (pen.) Langr, 28. a 90. Hořák, 3. Hlobil, 4. Zedník, 35. Novosad – 15. Mňačko


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...