V jeho barvách sám občas naskakuje. „V téhle sezoně jsem ale za náš tým neodehrál ani minutu,“ chechtal se čahoun. „Je to prostě sport a my vrcholoví sportovci k sobě máme blízko. Pomáháme si. Já začal s fotbalem v pozdějším věku, asi v pětatřiceti. To je akorát. Jiní končí, já začínám,“ začal krátký rozhovor s Deníkem, v němž padla asi pouze jedna vážná věta.

Vyškovská fotbalová legenda se rozloučila. David Hodinář po dvanácti letech odešel z MFK Vyškov a ukončil aktivní kariéru.
Snad jsem přispěl k současné úrovni, říká končící legenda MFK Vyškov Hodinář

To když vysvětloval, že fotbal jako mladý kluk sice zkoušel, ale více času věnoval basketbalu, pro který se jeho úzká a vysoká postava hodí daleko víc. „Hrál jsem za pražské VŠ. Fotbal sice také, ale nešlo to dohromady,“ kroutil hlavou.

Před lety se dal dohromady s extraligovým hokejovým rozhodčím Petrem Lacinou, jenž je i schopným fotbalovým manažerem. Úspěchy Benešova v ČFL a Poříčí jsou toho důkazem. S Jakubem Kohákem ho můžete na středočeských fotbalech vidět často. Párkrát ho, i přes křižování se trenérů, nechali kopnout i krajský přebor.

Bývalý stoper Zlína Jiří Koubský kariéru dohrává ve Švýcarsku. Béčku  Könizu pomohl k postupu do páté ligy.
Kariéra se chýlí ke konci. Koubský pracuje na stavbě jako dělník

Letos dorazil jen do Tuchlovic, nakonec se ale raději ani nesvlékl a jen se pozdravil s místními diváky. Vždyť v obci natáčel svou nejslavnější hlavní filmovou roli ve snímku Tomáše Vorla Instalatér z Tuchlovic.

„Víte, v Poříčí je velmi prozíravý a osvědčený šéf. Viděl mě jednou běhat a to mu stačilo, aby analyzoval, že se ve mně skrývá obrovský světový talent. Proto mě koupil. Nebyl to levný špás, ale vyplatilo se,“ s vážným výrazem mystifikuje Kohák a vysvětluje, proč ho vlastně trenér Poříčí Pavel Šimáček ani jednou v sezoně nepostavil.

„Nebylo potřeba nasazovat atomovou bombu. Stačily pumy středního dosahu,“ mrkl šibalsky okem a dodal, že v Tuchlovicích si zápas stejně užil. „Dokonce přišel i Timo Šulko, podle jehož postavy se film o instalatérovi natáčel. Všechno proběhlo naprosto perfektně,“ dodal na závěr.

Ilustrační foto.
Voda ke koupání se nehorší jako jindy. Naopak!