Ševci prohráli na Vršavě 0:2, syn bývalého obránce Synotu a Zlína si ale duel i tak užil.

„Bylo to super. Hrálo se mi dobře. I když terén nebyl úplně ideální, měl jsem hodně balonů, takže jsem hodně spokojený,“ přiznává.

Ve středu hřiště na své obvyklé pozici číslo šest se rozhodně nenudil. Bužek se zapojoval do kombinací, snažil se přerušovat akce soupeře, pomáhal bránit.

„Za poločas jsem toho naběhal docela dost,“ odfrkl si. „Chvílemi jsem nemohl, musel jsem si oddechnout. Utkání mělo rozhodně větší tempo než v celostátní lize dorostu,“ říká.

Že proti Brnu nastoupí, se dozvěděl už v sobotu. K týmu se společně s dalšími parťáky z dorostu připojil v pondělí, předtím byl s ligovým týmem jenom párkrát.

„Pomohlo mi, že tady se mnou byli i další spoluhráči z devatenáctky, takže nervozita byla o něco menší,“ tvrdí.

Šikovný záložník v zápase s Brnem rozhodně nepropadl. Naopak ukázal, že si zaslouží i další šanci. Nadějí pro perspektivní odchovance může být nový trenér, který do Baťova města dorazí v zimní přestávce. „Věřím, že budeme naskakovat víc,“ uvedl Bužek.

Útočník Zlína Vukadin Vukadinovič před zápasem s Brnem.
Vukadinovič o Srbsku: nadupaná ofenziva, legenda na střídačce, konečně tým!

Problém je, že ševci půjdu do jarních ligových odvet z předposlední patnácté pozice a prostor na experimenty bude pouze minimální. Zlín se bude rvát o záchranu, v boji o udržení potřebují odolné a fyzicky nadupané borce, žádná tintítka.

Středopolař ale nejen na podzim ukázal, že se tvrdých soubojů nebojí. Mladým ševcům se dařilo. I když v jednu chvíli útočili na vedoucí pozici, přezimují pátí s pětibodovým odstupem na vedoucí Spartu.

„V dorostu se nám dařilo. Umístění je velmi dobré. My ale máme vysoké cíle, chceme ligu vyhrát,“ upozorňuje.

Sebevědomí zlínským mladíkům rozhodně neschází. Řada z nich se chce vyrovnat svým tatínkům, kteří si zahráli nejvyšší soutěž, bojovali za Zlín. Nejde jen o Bužka, stejně na tom je i Švach či Slončík nebo v mladších kategoriích Hubáček s dvojčaty Hellebrandovými.

„Taťka je můj největší kritik,“ přiznává Bužek, který ale premiéru svého syna neviděl. „Taťka pracuje v Rakousko, přes týden je pryč,“ vysvětluje.

Vzorem je ale hlavně dědeček Petr, jenž rovněž působil ve Zlíně a patří k legendám malenovického fotbalu. Daleko to dotáhla i starší sestra Kateřina, který se přes angažmá ve Slovácku dostala do Sparty Praha. Díky působení v elitním českém ženském družstvu si zahrála také v národním týmu, nyní hostuje v Liberci. „Se ségrou se hecujeme,“ usmívá se Bužek.

Ze světových fotbalistů obdivuje Kevina De Bruyna. Nejen známého belgického záložníka bude sledovat na právě probíhajícím světovém šampionátu v Kataru.

„Kvůli Messimu fandím Argentině,“ přiznává.

Mistrovství světa si užívá, u televize tráví nyní spoustu času. „Sice je to kontroverzní šampionát , ale aspoň se hraje fotbal,“ dodává.