„Trochu ho znám z působení v juniorce, už jsem měl možnost se s ním pobavit. Vím, co ode mě očekává. Mám z toho dobrý pocit,“ uvedl na klubovém webu navrátilec z Afriky.

Condeho po comebacku do Baťova města zdobila nová vizáž. Má obarvené vlasy, další změnou je číslo šest, se kterým bude nastupovat od nové sezony. „Už jsem se těšil na spoluhráče,“ vyznal se.

I když nejprve musí co nejdřív dohnat herní manko, po dlouhé pauze bez soutěžních zápasů se cítí velmi dobře. „Myslím si, že jsem připravený dostatečně, protože v Africe jsem trénoval každý den se svým bývalým klubem FC Sefuence,“ informuje.

Dvacetiletý záložník Fastavu Zlín Cheick Conde.
Pantálek o návratu Condeho do Česka: Jeden z nejtěžších úkolů v životě

Za Zlín nastoupil naposledy 6. března proti Bohemians 1905. Po opuštění republiky se vrátil do své vlasti a trpělivě čekal, až se podaří situaci vyřešit.

I když na jaře mužstvu příliš nepomohl, kontakt s klubem nikdy nepřerušil. Ševce sledoval a podporoval na dálku, o dění i výsledcích měl dobrý přehled.

„Pravidelně jsem si psal či volal s lidmi z vedení klubu nebo se spoluhráči Laminem Jawem, Youbou Dramém nebo Vakhem,“ prozradil Conde.

Fotbalista z Guinei sledoval i poslední přípravné zápasy pod vedením nového kouče Jana Jelínka. Nyní je moc rád, že je konečně zpátky a může pokračovat v dobře rozjeté kariéře.

„Chci poděkovat všem, kteří mně v této obtížné době pomáhali. Slibuji vám, že tato nová sezona bude tím nejlepším,“ uvedl po svém sobotním příletu do Prahy mladý Afričan.