„Tehdy jsem proseděl pět šest dnů u videa studiem hry Příbrami. I proto jsem je měl dobře přečtené. Ale řada hráčů , co kdysi nehrávala, nyní pod Pavlem Horváthem nastupují a nevedou si špatně. Poslední tři duely sehráli výborně, i proto jsem moc dobře věděl, že nás nečeká lehký zápas. Naopak naši povinností bylo vyhrát, i proto jsme byli o trošku více svázaní než oni. O to více si výhry cením,“ netajil se po nejtěsnějším skalpu Příbrami (1:0) Páník.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v důležitém zápase bojů o záchranu ve 28. kole v sobotu hostili poslední Příbram. Na snímku radost zlínského Tomáše Poznara z proměňěného pokutového kopu...
Fastav Zlín má první jarní výhru, doma udolal díky penaltě poslední Příbram

Utkání sice moc krásy nepobralo, ale herně lepší byli právě jeho svěřenci, kterým k úspěchu rozhodl penaltový moment z 39. minuty, kdy faul Dramého na Janetzkého odhalil až videorozhodčí.

„Nechci to hodnotit ze vzdálenosti 50 metrů jestli měl sudí Královec rozhodnout hned sám. VAR je k dispozici v situaci, kdy si nejsou sudí jisti. Alespoň nejsou nyní pochyby,“ nedělal si těžkou hlavu domácí kouč, jehož potěšil zkušený výkon některých hráčů.

„Ale na řadě bylo znát, co s jejich výkony dělá vážnost situace, když nejsou optimálně mentálně naladění. Vsadili jsme však na výšku a sílu, neboť jsme tušili, že soupeř se bude chtít prosadit vysokými balony,“ pousmál se Páník.

„Dnes se nehrálo na krásu ale na body. Chtěli jsme rozhodnout dříve, ale druhý gól nám pro ofsajd nebyl uznán. Za stavu 0:1 soupeř pořád žil a dorážel, nervozita nám v závěru svazovala ruce a nohy. Vyválčili jsme tři body, které jsou velmi důležité před závěrečným sprintem pěti duelů ve skupině o záchranu,“ zdůraznil.

V posledních dvou kolech zajíždí ševci do Plzně a di Prahy na Slavii. Jisté je, že nenastoupí kompletní.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v důležitém zápase bojů o záchranu ve 28. kole v sobotu hostili poslední Příbram. Na snímku Poznar.
Poznar poprvé proměnil penaltu pod trenérem Páníkem. Na čtvrtý pokus

„Fantiš léči koňara z Mladé Boleslavi, do dalších zápasů se snad dá dohromady. Cedidla ale nyní odjel na vyšetření do nemocnice, zde jeho zranění vypadá hůře. V případě Ikauniekse se mu ozvalo starší svalové zranění, o jehož vážnosti nám řekne sono vyšetření. Věřím, že bude k dispozici pro nadstavbovou část,“ dodal Bohumil Páník, pod jehož vedením tým poprvé vyhrál. Ve čtyřech duelech ale již vyválčil pět bodů.