Domácí příznivce potěšila snad jenom kontaktní branka střídajícího Rudolfa Reitera po stříleném centru dalšího náhradníka Jawa v 82. minutě.

To už ale hosté z města automobilů vedli po gólech Douděry a Ladry 2:0. Středočeši další velké šance nevyužili, Moravané ale na body stejně nedosáhli.

„Náš kontaktní gól přišel pozdě,“ povzdechl si zlínský trenér Jan Jelínek.

S výkonem mužstva spokojený rozhodně nebyl. „Vstupy do poločasů jsme sice měli dobré, ale nedokázali jsme je zúročit v branku. Tu dala Boleslav ze své první příležitosti, což nás zabrzdilo, ustoupili jsme z křídelních prostor. Efektivita byla na straně soupeře, v jejímž dresu byl klíčovou postavou Matějovský,“ prohlásil Jelínek.

Záložník Mladé Boleslavi Marek Matějovský (v modrém dresu) při zápase ve Zlíně.
Glosa Libora Kopla: Čtyřicet? Matějovský dokazuje, že ani v lize žádný věk

Středočeši po vedoucím gólu ovládli hru, kontrolovali střed pole a byli rychlejší v přechodu do útoku. Z několika velkých šancí ale přidali pouze jeden gól.

Ševci se ale nevzdali a snažili se o korekci stavu. Chyběla jim však přesnost ve finální fázi i moment překvapení. Ujala se až v 82. minutě teč střídajícího Reitera po centru od Jawa. Matějovský pak na opačné straně napálil břevno, ale jeho tým už vítězství uhájil.

„Jsme spokojení. Chtěli jsme navázat na zodpovědný týmový výkon z minulého kola, což se hráčům stoprocentně povedlo. Měli jsme šance na tři zápasy. Měli jsme rozhodnout dřív, mohli jsme si to v závěru zkomplikovat,“ uvedl hostující trenér Pavel Hoftych.

Po nedělním utkání obdržel od dětí dort Antonín Fantiš. Útočník Fastavu, který se do sestavy Zlína vrátil po dvou měsících, totiž v pátek 15. dubna oslavil jubilejní třicáté narozeniny. Dárek v podobě výhry ale nedostal.

Náladu mu ale zlepšily právě chlapci a dívky z Dětského domova ve Vizovicích, které se právě díky Fantišovi dostali do hlediště. 

„Tonda jak má ve zvyku, opět chtěl dělat radost. Ve spolupráci s ním a s fotbalovým klubem Fastav Zlín pozval na domácí utkání proti Boleslavi také děti z Dětského domova ve Vizovicích. Tímto velké díky do Zlína za domluvu i za super přístup a podporu, samozřejmě Tondovi za super myšlenku," stojí na facebooku Fotbalového anděla.

Právě do tohoto známého spolku fotbalistů, kteří pomáhají nejen dětem, bývalý hráč Příbrami, Jablonce či Ostravy patří. 


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...