Proti Mladé Boleslavi a Jablonci byl hrdinou Fastavu Francouz Beauguel, sobodní střetnutí s Teplicemi rozsekl sekundu před koncem střídající Jakubov.

„Vystřídali jsme oba útočníka, do hry šel Železník a právě Jakubov. Chtěli jsme něco změnit a nakonec nám to vyšlo,“ radoval se zlínský trenér Michal Bílek.

„Dostat gól z poslední akce zápasu je tragické, pro nás je to ale paráda,“ přidal spokojeně.

Ševci v 5. kole FORTUNA:LIGY zvítězili 1:0 a do tabulky si zaknihovali další tři body.

„Jsme za ně moc rádi. Jsou pro nás nesmírně důležité,“ říká Bílek.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) v 5. kole FORTUNA:LIGY hostili Teplice.
Ševci znovu udeřili v závěru. Výhru nad Teplicemi trefil žolík Jakubov

Ševci se dál drží za Spartou, Slavií a Plzní na čtvrté příčce. Proti Teplicím se ve velkém vedru pořádně nadřeli.

„Úvod nebyl podle našich představ. Nechali jsme zbytečně soupeře dostat do hry. My jsme se naopak rozbíhali pomalu, nešla nám finální fáze ani centry ze stran. Do hry jsme nedostali útočníky. I tak jsme si v obou poločasech vypracovali dost brankových příležitostí,“ hodnotil sobotní duel kouč Fastavu.

Zlínští fotbalisté byli v první půl lepším týmem, i po přestávce Severočechy zatlačili. S přibývajícími minutami ale zbytečně otvírali hru, čehož dobře bránící Tepličtí využívali k rychlým výpadům a nebezpečným kontrům.

„Ke konci byla hra nahoru dolů, soupeř nám mohl vstřelit gól,“ ví Bílek.

Jiráčkovi a spol. v náročných podmínkách rychle ubývaly síly, nakonec ale další těžkou šichtu zvládli. „Mohli jsme si za to sami,“ říká Bílek.

Adnan Džafič
Porážka v Plzni by nás měla spíše povzbudit než srazit, věří Džafić

„Hodně jsme kazili přihrávky a museli běhat bez balonu. Při získávaní míče jsme se dost nadřeli,“ pokračuje domácí trenér.

I když někteří fanoušci za bezbrankového stavu volali po střídání, kouč Zlína trpělivě vyčkával. „Trošku jsme to natahovali. Nakonec se to ukázalo jako správné,“ těší Bílka.

Ševci zlomili protivníka v nastaveném čase. Argentinec Podio v 93. minutě na polovině hřiště rychle rozehrál standardní situaci.

Načechraný centr Matejova v šestnáctce soupeře hlavou sklepl vysunutý stoper Gajić ke střídajícímu Jakubovovi a neobsazený zlínský žolík zblízka uklidil balon do sítě.

„I když jsme gól dali v poslední vteřině, vítězství je zasloužené,“ je přesvědčený třiapadesátiletý kouč.