Ševci se po nečekaném zaváhání na nic nevymlouvali. Věděli, že i když jim bylo horko, měli se vydat ještě víc.

„Zápas byl hlavně po fyzické stránce hodně náročný. Počasí fotbalu vůbec nepřálo. V prvním poločase jsme ještě drželi balon a vedli 1:0, ale po přestávce jsme nesmyslně úplně vypnuli. Přestali jsme běhat, čehož soupeř využil. Prostějov se dostal do tlaku, z čehož vyústily dva góly,“ uvedl zkušený zlínský středopolař Marek Hlinka.

Hanáci poprvé udeřili v 51. minutě, kdy Píchal proměnil pokutový kop. Vzápětí využil zaváhání gólmana Rakovana Spáčil, který po dlouhém výkopu brankáře Macha napálil balon z hranice šestnáctky do sítě.

Ševcům to nešlo. I když od 14. minuty po povedené akci Martíneze vedli, další vyložené šance neměli. Nejblíže vyrovnání by Slaměna. Jeho trestný kop v poslední minutě skončil pouze v prostějovské zdi.

Fotbalisté Zlína. Ilustrační foto
Ševci podlehli Prostějovu. Dostali jsme za vyučenou, ví trenér Páník

„Soupeř byl fyzicky velmi dobře připravený. Nečekali jsme, že bude tak běhat,“ přiznává Hlinka.

„Hosté sice prostřídali více hráčů, ale už před zápasem jsme věděli, že hrají fyzický fotbal, což se potvrdilo,“ pronesl slovenský středopolař.

Podle Hlinky na výkonu Hlinka mohla projevit únava z tréninkového drilu i tropické počasí.

„Je pravda, že jsme málo běhali a neměli pořádně balon, ale nemůžeme si dovolit dva zápasy před ligou podcenit soupeře,“ ví dobře někdejší hráč Dukly, Ostravy či Trnavy, který toho měl po utkání dost.

„Bylo to strašně náročné,“ ulevil si. „Termín asi nebyl nejšťastnější, ale musíme se tomu pdořít. Třeba taková vedra budou panovat i při ligových zápasech. I proto je možná dobře, že jsme si to nyní vyzkoušeli,“ míní.

Ať je za nepřesvědčivým výkonem Fastavu cokoliv, sobotní duel odhalil slabiny zlínského mužstva. „Musíme zapracovat hlavně na posunech v defenzivě. Soupeř měl hodně prostoru. Taky musíme proměňovat šance a dávat góly, ne laciné branky inkasovat,“ říká devětadvacetiletý fotbalista.

Na odstranění nedostatků a vyladění formy mají ševci necelé dva týdny. Po sobotní domácí generálce s Brnem už přijde na řadu očekávaný start nového ročníku FORTUNA:LIGY, který zahájí atraktivní derby se sousedním Slováckem.

„Musíme se na to dobře nachystat,“ dodává Hlinka.