„Na pětadevadesát minut na všechny zapomenu. Bude to pro mě válka, při které budu stát na druhé straně,“ připomíná Pavel Hoftych.

Do známého prostředí se i přesto těší. Zase uvidí známé tváře, pozdraví kamarády. Třeba si dá i štamprli slivovice. Ale jak rozhodčí Klíma foukne do píšťalky, city půjdou stranou. Hoftych nejede do Zlína na výlet, ale pro body, o které se bude v rámci třetího kola FORTUNA:LIGY hrát.

„Pro mě i Míru Holeňáka to bude zajímavý zápas. Zatímco on je zlínským rodákem, já jsem ve městě žil šestnáct let. V klubu jsem působil jako hráč i trenér. Mám tam spoustu kamarádů i známých. Při zápase se ale nemám problém od toho odprostit,“ říká Hoftych.

„Věřím, že se nám podaří mužstvo dobře připravit a hráče namotivovat tak, abychom tam uspěli,“ přidává.

Trenér Martin Onda
Nechci pracovat na poštovním úřadě, říká trenér Onda

Trenér Slovanu se velmi dobře s kolegy z realizačního týmu Fastavu. S Janem Kameníkem působil u mládeže, s Davidem Hubáčkem rovněž dříve spolupracoval.

„Zatím jsem dal jenom rozhovor do zápasového zpravodaje, jinak žádné hecovačky nejsou. S kluky se známe, ale každý teď máme svoje starosti,“ připomíná Hoftych.

Liberec na rozdíl od Fastavu v úvodních dvou kolech bodoval. Na úvodní triumf v Ostravě ale nedokázal navázat proti Plzni, když neoblíbenému soupeři podlehl 1:2.

„S hráči jsme to probírali tentokrát spíš individuálně,“ říká bývalý trenér Trnavy, Bohemians 1905 či Českých Budějovic.

Svěřence i přes nepříznivý výsledek pochválil za snahu a ochotu pracovat pro tým. „To všechno bylo v pořádku,“ ujišťuje.

Výtky měl naopak k řešení útočných situací, což na startu sezony sužuje i zlínské borce.

„Zápas mi připomínal úterní utkání Plzeň s Olympiakosem Pireus. My jsme taky byli méně ve hře než na jaře proti jiným soupeřům, i přesto jsme měli šance, které jsme neproměnili. Bohužel jsme v defenzivě propadali čím dál hlouběji a Plzeň chytili maximálně koncentrovanou,“ uvedl Hoftych.

Severočeši si přípravu před Zlínem zpestřili modelovým utkáním méně vytíženým hráčům proti třetiligovému béčku.

„Důvody byly dva. Za prvé příprava byla hodně krátká a v létě jsme odehráli málo zápasů. Navíc někteří hráči, co jsme s nimi pro začátek sezony nepočítali, mají malou herní praxi. Taky jsme vidět v kluky z béčka při hře, jak se jeví. Z tohoto pohledu to pro nás byl velmi cenný zápas,“ vnímá Hoftych.

Přípravné duely sehrají Liberečtí i v dalších týdnech. Už v sobotu je ale čeká třaskavá bitva ve Zlíně. Bude slavit Hoftych, nebo současný kouč Fastavu Csaplár?

Trenér Josef Csaplár
Někteří hráči se mnou od příštího týdne začnou mít problém, tvrdí kouč Csaplár