Zlínský útočník Tomáš Poznar totiž ve 39. minutě mimo dohled hlavního rozhodčího Julínka udeřil loktem Mešaninova. Domácí středopolař se v šestnáctce Fastavu skácel k zemi, jelikož ale žádný z arbitrů surový zákrok neviděl, vyvázl zkušený forvard bez trestu.

„Netrefil jsem ho moc,“ tvrdil Poznar o poločasové přestávce v rozhovoru pro Českou televizi.

„Meši (Mešaninov – pozn. red.) mě chytil, tudíž jsem nemohl hrát. Zasáhl jsem ho ale svalem, ne loktem,“ popisoval nesportovní moment.

Těžkou hlavu si z toho ale zlínský fotbalista nedělal.

„Já ho znám, trošku simuluje. Není mu vůbec nic,“ dodal Poznar.

Vysoký třicetiletý fotbalista jinak v prvním poločase vynikal pohybem i aktivitou, se stopery Baníku svedl nespočet soubojů
a svůj poctivý výkon korunoval přihrávkou na vedoucí gól Jiráčka.

„Tuto situaci trénujeme. Bylo to trošku naslepo, ale viděl jsem, že tam kluci dobíhají, tak jsem to zkusil a vyšlo to,“ pochvaluje si.

I ve druhém poločase zlínská osmaosmdesátka dřela nadoraz. Svůj důraz však jednou přehnala a v 55. minutě za zbytečné dohrání protihráče uviděla žlutou kartu.

Hokejisté PSG Berani Zlín (ve žlutém) se v 50. kole extraligy utkali s Chomutovem.
Berani obrali i Piráty a pojistili si místo v desítce

Jinak ale Poznar makal pro tým. Svůj obrovský přínos ukázal po hodině hry. Důrazný bojovník napřáhl z dvaceti metrů a povedenou ranou zajistil Fastavu důležitou výhru 2:1.

„Otevřel se mi prostor. Říkal jsem si, že to zkusím a vystřelím, protože terén byl hodně rychlý. Naštěstí balon zapadl za tyč. Bylo to pěkná střela,“ usmíval se hrdina a nejlepší hráč zápasu.

V 82. minutě střídal, místo na hrotu útoku přenechal Jakubovovi a emotivní závěr sledoval z lavičky.

Hosté mohli těsné vedení několikrát pojistit, ale Džafić, Čanturišvili ani právě Jakubov vyložené šance neproměnili.

Litovat toho ale nakonec nemuseli.

„Je pravda, že gól na 3:1 visel ve vzduchu. Za tohoto stavu by to bylo klidnější, ale závěr jsme zvládli dobře,“ prohlásil.

Radost z prvního jarního triumfu byla obrovská. Na vítkovickém stadionu, který byl dříve Poznarovým fotbalovým domovem, se totiž běžně nevyhrává.

„Do Ostravy jsem se těšil. Mám to tady rád. Lidi jsou fajn, kulisa je mimořádná. Vážím si toho, že jsme vyhráli na horké půdě,“ prohlásil Poznar.

Ševci tak zavřeli ústa kritikům, ukončili dlouhé čekání na výhru a zaknihovali první jarní body. „Chtěli jsme to zvládnout už předtím s relativně slabšími soupeři, nakonec se nám to povedlo až s Baníkem,“ říká Poznar. „Fotbal je holt nevyzpytatelný,“ dodal s úsměvem.

Utkání 23. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Fastav Zlín, 1. března 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) Kuzmanovič Nemanja a Bartošák Lukáš.
Pivarník se dočkal. Ševci po deseti letech vyloupili Ostravu