„Jsem rád, že získám herní vytížení. Chtěl bych poděkovat zástupcům Slavie, že mi umožnili hostování v ambiciózním klubu, jako je Mladá Boleslav,“ prohlásil na klubovém webu Slavie Jugas.

„Věřím, že se v létě vrátím ve formě, abych mohl bojovat o základní sestavu a být tak nadále právoplatným členem Slavie,“ přidal dvojnásobný vítěz českého poháru.

Šestadvacetiletý fotbalista odešel ze Zlína do Slavie v létě roku 2017. Brzy se zabydlel v základně sestavě sešívaných a stal se oporou. Kvůli zranění a velké konkurenci se ale na trávník nevrátil. I když Jugas absolvoval zimní přípravu, ligové i pohárové duely sledoval pouze ze střídačky nebo tribuny.

„Jugy na podzim vypadl ze sestavy kvůli zranění. Přípravu odehrál téměř celou, ale i tak je pro něj po té pauze náročné se dostat do herní pohody. Navíc konkurence na jeho postu je veliká, takže jsme relativně dlouho řešili jeho další působení,“ objasňuje sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

I když ve hře byl návrat do Zlína, Pražené uvolnili důrazného a poctivého beka do Mladé Boleslavi, kde se potká s dalším bývalým stoperem Fastavu Tomášem Hájkem.

„Objevilo se několik nabídek, ať už ze zahraničí, nebo z České republiky. Minulý týden bylo na spadnutí jeho působení ve Zlíně, ale ten na poslední chvíli z finální dohody odstoupil, takže se Jugy vrátil s tím, že je rozhodnutý se ve Slavii poprat o své místo na slunci,“ objasňuje Nezmar. Nakonec se ale Jugas vybral Mladou Boleslav.

„Věříme, že mu to pomůže k tomu, aby se dostal zpátky do formy a v létě se vrátil k nám v plné síle,“ dodal Nezmar.

Slavia zúžila kádr až v poslední den přestupního termínu. Den po triumfu v belgickém Genku a postupu do osmifinále Evropské ligy. Kromě Jugase celek z edenu uvolnil na hostování také záložníka Jana Sýkoru do Liberce.

Zoran Gajić
Když jsme favorité, moc nám to nesedí, přiznává stoper Gajić