„Se Slavií jsme v kontaktu. Snažíme se, vyjednáváme. Budu rád, když se domluvíme, ale není to v našich rukách,“ přiznává sportovní ředitel Zlína Zdeněk Grygera.

Kádr šestého týmu ani pár dnů před startem jarních odvet stále není uzavřený. Vedení Fastavu má pořád čas, přestupní termín končí až 22. února. „Neříkám, že někdo musí za každou cenu přijít nebo odejít. Nejsme pod nějakým tlakem. Kádr je kvalitní, dobrý. Chceme však tým doplnit o jednoho či dva hráče,“ přiznává Grygera.

Jednotlivé posty zlínští činovníci neřeší, posily ovšem shánějí především do ofenzivy. „Může to být záložník, ale i útočník,“ uvedl bývalý obránce Juventusu a české reprezentace.

Ševce v závěru zimní přípravy sužuje marodka. Mimo hru je Jakubov, zdravotní problémy mají i další hráči. „Pokud budou všichni zdraví a v pořádku, pohyb nemusí být žádný,“ je přesvědčený Grygera.

Ve finálovém turnaji Českého poháru v sálovém fotbale hráči Futsal Zlín (ve žlutém) skončili těsně před branami semifinálových bojů. Snímek z úvodního utkání Zlína se Suchou Vodou (5:0).
Futsalisté Zlína skončili v poháru před branami semifinále. O jedinou branku

Kádr Zlína po skončení podzimní části mnoha změn nedoznal. Citelná je ztráta nejlepšího střelce Beauguela, který zamířil do Plzně, Moravany bolí také odchod Traorého do Slavie, která na afrického středopolaře uplatnila opci na přestup.

Na Letné skončil Lukáš Holík, jenž se vrátil zpět do Dukly, klub po vzájemné dohodě opustil také Chorvat Balič.

Nováčky ve zlínském týmu jsou Gruzínec Čanturišvili, který do Zlína přišel ze slovenské Trnavy, brankář Matej Rakovan. Staronovou tváří je Adnan Džafić, který na podzim hostoval v Mladé Boleslavi.

Ambice Fastavu zůstává udržení pozice v elitní šestce. „Fotbal je někdy ošidný. Budu ale rád, když v ní zůstaneme,“ říká Grygera.

Vedení klubu se snaží do mužstva zapracovat také odchovance. Tříletou smlouvu v mateřském klubu podepsali talentovaní mladíci Jan Hellebrand a Martin Cedidla. Šikovní dorostenci s ligovým týmem absolvovali také herní soustředění v Turecku. V Beleku ševci poprvé odehráli také generálku. „Byla to největší změna, ale udělali jsme dobře, protože počasí v Česku nebylo vyhovující. Proto jsme zvolili také tuhle variantu,“ vysvětluje Grygera.

Pobyt na pobřeží Středozemního moře hodnotí pozitivně, i když na Turecké riviéře většinu času vydatně pršelo. „Soustředění beru jako povedené. I když někteří kluci měli kvůli náročnému programu zdravotní potíže, po příletu dostali hráči den volna na odpočinek,“ informuje. „Mužstvo je nachystané na to, aby v sobotním derby předvedl co nejlepší možný víkend,“ dodává Grygera.

Zaměstnanci Celního úřadu pro Zlínský kraj zajistili při kontrole pervitin.
V síti celníků uvízl pervitin za sto tisíc korun