„Byl to těžký a bojovný zápas. Na konci jsme měli největší šanci ke skórování. Po závaru jsme byli blízko vyrovnání, ale po závaru jsme to tam nedotlačili,“ mrzí šestadvacetiletého obránce Fastavu.

Zlíňané v nastaveném čase sahali po bodu, po dlouhém nákopu do šestnáctky domácího týmu se dostali k míči, ale ideální příležitost ke skórování prováhali a ze slibné situace nic nebylo. „Byl jsem od toho asi třicet metrů. Stál jsem na půlce a sledoval, jak si kluci dávají přednost,“ líčí Buchta.

Zahozená možnost brněnského odchovance pořádně štvala. „V pětce musíme být důraznější a dotlačit to tam silou. Je to naše chyba,“ ví bývalý hráč Jihlavy nebo pražských Bohemians 1905.

Jinak ševci mnoho příležitostí ke skórování. Na druhé straně ani Severočeši v ofenzivě nijak zvlášť nezářili. „Celkově v zápase nebylo extra moc šancí. Liberec byl lepší v prvním poločase, my zase ve druhém. Jen škoda, že v předfinální a finální fázi nebyla z naší strany větší kvalita,“ posteskl si Buchta.

Zlínští fotbalisté i přes závěrečný nápor vyšli pod Ještědem střelecky i bodově naprázdno a po dvou vítězstvích na hřišti Baníku a doma s Duklou Praha tentokrát neuspěli. „Je to velká škoda. Chtěli jsme tady získat alespoň bod, abychom před soupeři pořád měli nějaký polštář. Bohužel se nám to nepodařilo,“ mrzí Buchtu.

Ševci po porážce 0:1 zůstali v tabulce šestí. Před Mladou Boleslaví a Libercem mají však pouze dvoubodový náskok. „Máme čtrnáct dní na to, abychom se dostali do pohody a doma zvládli utkání s Olomoucí,“ dodal zlínský obránce.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) ve 25. kole FORTUNA:LIGY prohráli v Liberci 0:1. Na snímku trenér Fastavu Roman Pivarník.
Nezasloužili jsme si prohrát, cítí trenér Zlína Pivarník
Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) ve 25. kole FORTUNA:LIGY proti Liberci
Bez gólu i bodů. Ševce v Liberci srazila trefa Kozáka