Zda na malebný ostrov ve Středozemním moři v následujících deseti dnech za ševci někdo dorazí, není úplně jisté, vedení klubu FC Trinity ale dělá všechno proto, aby kádr zkvalitnil, mužstvo před startem jarních odvet doplnil.

„Může se stát, že se k nám během soustředění někdo připojí,“ připouští asistent trenéra Zlína Vít Vrtělka.

Doma zůstal pouze marod Hloušek. Fit už je naopak Francouz Dramé, který si protáhl dovolenou a kvůli střevním problémů se připojil k týmu později.

Trenér Vrba vzal s sebou na herní soustředění tři brankáře a jednadvacet hráčů do pole.

Šanci dostane mládežnický reprezentant Slončík, ukázat se mohou i ostatní hráči.

Fotbalisté Zlína se od pondělí připravují na Maltě.Fotbalisté Zlína se od pondělí připravují na Maltě.Zdroj: FC Trinity Zlín

Ex-reprezentační kouč Vrba nové svěřence stále poznává, od svých asistentů však má k dispozici veškeré informace.

Příliš času na nějaké extra zkoušení ale není, hrát budou ti nejlepší. „Na Maltě budeme hledat optimální složení,“ přikyvuje Vrtělka.

Letadlo s fotbalisty Zlína, kteří do nejmenší členské země Evropské unie odcestovali společně s hráči Liberce, Trenčína a Trnavy, přistálo na Maltě před půl jednou.

Vítalo je sluníčko, silný vítr a příjemných osmnáct stupňů. Ševci se z letiště přesunuli autobusem na hotel, vpodvečer absolvovali za příjemného jarního počasí adaptační trénink.

Předposlední tým FORTUNA:LIGY Trinity Zlín odcestoval do nejmenší země Evropské unie z brněnského letiště v pondělí dopoledne. Na Maltě, malém ostrově ve Středozemním moři, se bude připravovat deset dnů.
Podívejte se: fotbalisté Zlína odletěli na Maltu. Ve výpravě je i Slončík

V úterý se už do toho pustí naplno. Dnes jsou na programu dvě jednotky. „Nejeli jsme sem na dovolenou ani na výlet, ale pracovat. Samozřejmě jsme rádi, že jsme dostali tu možnost trénovat v lednu na přírodní trávě v dobrých klimatických podmínkách,“ pochvaluje si Vrtělka.

„Jelikož druhá polovina sezony startuje už za necelé tři týdny, budeme se věnovat kondici, ale samozřejmě využijeme i toho, že jsme na přírodní trávě, takže budeme dělat herní věci,“ přidává.

První zápas Tipsport Malta Cupu čeká Moravany ve středu odpoledne proti slovenské Trnavě.

Zlíňané se na úvod přípravného turnaje pokusí Spartaku oplatit těsnou porážku 0:1 ze začátku prosince. Na umělé trávě v Senci rozhodla trefa De Azeveda.

„Určitě to nebereme jako odplatu. Takhle to nevnímáme,“ brání se Vrtělka.

Prohrát ale ševci rozhodně nechtějí. „Narazíme na jiný tým, než které budeme potkávat v lize. Bude to zajímavá konfrontace s kvalitním slovenským týmem. Zápas nám určitě ukáže spoustu věcí,“ ví dobře.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...