„Nezasloužili jsme si prohrát,“ cítí hostující kouč Roman Pivarník.

Klíčová chvíle přišla ve 22. minutě. Po Potočného centru a Breiteho přiťuknutí se míče zmocnil kanonýr Kozák. Vytáhlý forvard si balon dobře zpracoval, podíval se a s pomocí levé tyče překonal Rakovana. „Branku jsme inkasovali z nevinné akce. Vzadu jsme byli v dostatečném počtu hráčů, přesto jsme Kozákovi nechali dost prostoru na to, aby si balon zpracoval a zakončil,“ říká Pivarník.

Na navrátilce ze zahraničí, který po zimním příchodu do Liberce zaznamenal svůj čtvrtý gól, své hráče pečlivě připravoval. Zlínská defenziva o bývalém útočníkovi Lazia nebo Aston Villy dobře věděla. Jednou ho však neuhlídala, což je stálo body. „Liberec si mohl pomoct Kozákem, který dokázal vpředu podržet míč, pásmo,“ uvedl kouč Fastavu.

Jinak ale Ševci domácího bombarďáka dobře střežili. Do zakončení ani jiné liberecké hráče příliš nepouštěli. „Věděli jsme, že nás čeká hodně složitý zápas. Liberec má kvalitní a velmi dobře poskládané mužstvo. Hodně běhavé s vysokým presinkem. Vzadu ale hraje hodně na riziko. V prvním poločase jsme to dokázali eliminovat,“ prohlásil Pivarník.

Ševci i bez vykartovaného kapitána Jiráčka odehráli pod Ještědem slušné utkání. Směrem dopředu ale dlouho nebezpeční nebyli. „První poločas nebyl z naší strany tak odvážný, jak by měl být. Byli jsme bojácní. Chyběl nám klid na balonu. Zbytečně jsme se zbavovali míčů,“ všiml si Pivarník.

Zlínským fotbalistům nepomáhal ani hodně rychlý a podmáčený terén. K vidění tak na obou stranách byla spousta nepřesností. Po přestávce se ale hosté zlepšili a soupeře několikrát zmáčkli. „Ve druhé půli jsme se hodně tlačili do vápna. Pomohlo nám přeskupení a změna rozestavení,“ míní Pivarník.

Fastav se v závěru nastavení dostal k velkému závaru ve vápně, ale žádný z jeho hráčů nezakončil. „V poslední minutě jsme mohli vyrovnat. Hráči se však nedohodli,“ štve Pivarníka.

Ševci tak po dvou výhrách nebodovali a U Nisy prohráli počtvrté z šesti jarních kol. Reprezentační přestávku i tak stráví na šestém místě tabulky. „Je to škoda. Alespoň bod jsme mohli získat,“ mrzí Pivarníka.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) ve 25. kole FORTUNA:LIGY proti Liberci
Bez gólu i bodů. Ševce v Liberci srazila trefa Kozáka