Taková byla nedělní premiéra známého trenéra Pavla Vrby na lavičce fotbalistů Zlína, kteří vstoupili do jarních odvet remízou s Baníkem Ostrava 1:1. Duel 17. kola FORTUNA:LIGY na Letné sledovalo 4237 diváků, další fanoušci zůstali v teple a dívali se v televizi.

„Do šedesáté minuty bylo utkání vyrovnané. Hráli jsme zodpovědně, gól, který jsme dostali, byl po našem nedůrazu. V závěru naše tempo bylo náročnější, než jsme si představovali. V kvalitě jsme posledních dvacet minut zaostávali. Baník měl dvě stoprocentní příležitosti, Rakovan nás dvakrát podržel. Vzhledem k tomu je pro nás bod cenný. Ukázali jsme srdce, doufám, že se nám to vrátí,“ uvedl nový zlínský trenér Pavel Vrba.

Jeho protějšek Pavel Hapal litoval především hloupé inkasované branky a zahozených šancí Miškoviče na konci střetnutí. „Je to škoda. Měli jsme tady na vítězství,“ míní.

FC Trinity Zlín - FC Baník Ostrava (17. kolo FORTUNA:LIGY, 29. 1. 2023)
Ohňostroj na Letné? Když to začalo létat okolo, bylo to nepříjemné, říká Rakovan

„Celý zápas jsme měli relativně pod kontrolou. Na druhou stranu jsme si v prvním poločase nic nevypracovali, i když jsme dali gól. První půle byla promarněná. Mrzí mě inkasovaný gól, byl hloupý, bylo to po jediné šanci soupeře. V závěru jsme měli tři stoprocentní šance, hlavně Miškovič, který jinak odehrál dobrý zápas, ale vychytal nás brankář. Převládá lehké zklamání, měli jsme tady vyhrát, ale co se týká nasazení a bojovnosti, to tam bylo. Jen chyběla kvalita v koncovce,“ dodal Hapal.

Hosty poslal do vedení ve 41. minutě Jiří Klíma, po změně stran vyrovnal Libor Kozák. Zlínští tak v nejvyšší soutěži přerušili sérii čtyř porážek, přesto zůstávají předposlední v tabulce. Baník v lize neprohrál se Zlínem poosmé za sebou, na hřišti soupeře počtvrté v řadě remizoval.