„Bude to těžký zápas, hodně podobné tomu ligovému utkání. Musíme se na zápas dobře připravit. Pár kluků je sice zraněných, někdo má šrámy ze Slavie, takže uvidíme, v jaké nastoupíme sestavě. Věřím ale, že zápas zavládneme a postoupíme,“ uvedl zlínský brankář Stanislav Dostál.

Trenér Fastavu Michal Bílek bude v pohárovém střetnutí stoprocentně postrádat dlouhodobě zraněného útočníka Poznara a stopera Buchtu. Na reprezentační sraz odjel záložník Libor Holík. Otazník však visí i nad dalšími hráči, kteří trápí lehká zranění či nepříjemná viróza. „Uvidíme, jak se to vykrystalizuje na posledním předzápasovém tréninku,“ říká asistent kouče Zlína Jan Kameník.

Dnešní bitva o postup do jarního čtvrtfinále MOL Cupu vyloženého favorita nemá. I když ševci jsou na tom v lize mnohem lépe, Sigma se po náročných zápasech v předkolech Evropské ligy zklidnila a začala bodovat.

Utkání 18. kola Tipsport extraligy ledního hokeje se odehrálo 14. listopadu v liberecké Home Credit areně. Utkaly se celky Bílí Tygři Liberec a PSG Berani Zlín. Na snímku je
Prokletý Liberec! Berani vedli 3:1, nakonec odjíždí s prázdnou

„Olomouc hraje pořád stejně, způsob hry nemění. Pravda je, že v posledním utkání zkusila hrát na tři obránce, protože jí to v poslední době vycházelo hlavně v koncovkách utkání, kdy se dokázala prosadit. Otázka je, jakým způsobem proti nám nastoupí. Naposledy s Teplicemi to zase změnili, protože jim to nešlo. Odhadnout, v jakém rozestavení soupeř nastoupí, je pro nás obtížné, nicméně hráči jsou tam skoro stále stejní. Sestava se moc nemění,“ připomíná Kameník.

Nejlepší střelec v historii české fotbalové reprezentace Jan Koller je patronem české devatenáctky
Trénování? Ne. Zajímá mě skauting, sledování hráčů, říká Jan Koller

Jeden ze zlínských trenérů moc dobře ví, že Olomouc nebude jednoduchým protivníkem. Hanáci se po rozpačitém úvodu zvedají, ve FORTUNA:LIZE natáhli sérii bez porážky na pět zápasů a v tabulce se přiblížili Bohemians a Teplicím. „Pro nás je to důležité utkání. Dali jsme si v poháru jasný cíl postoupit do jarních bojů. Samozřejmě respektujeme sílu soupeře, který v lize ukazuje velkou kvalitu a právem patří na přední příčky tabulky. Mužstvo Zlína předvádí silné a kvalitní výkony. My však věříme, že v poháru předvedeme lepší výkon než doma s Fastavem v lize a že budeme schopní soupeře přehrát a zvítězíme,“ uvedl olomoucký trenér Václav Jílek.

SLOVÁCKO CHYSTÁ ODVETUFotbalisté Slovácka mají o motivaci v dnešním pohárovém utkání postaráno. Celek z Uherského Hradiště poprvé v soutěžním zápase povede nový trenér Martin Svědík, čtrnáctý tým FORTUNA:LIGY chce navíc Liberci oplatit sobotní domácí porážku.

Jednoduché to ale Moravané na severu Čech mít nebudou. Slovan je v pohodě, kdežto Slovácko se na podzim výsledkově i herně souží. Problémy nevyřešil ani poslední ligový duel, po kterém mužstvo převzal trenér Svědík.

„O mužstvu jsem si udělal obrázek. Čtyři tréninkové dny před utká-ním jsme věnovali tomu, abychom přenesli mé myšlenky do týmu. Nechtěl jsem toho do týmu hustit hodně, to ani není můj styl. Stručně jsme si vysvětlili, co bych po nich chtěl jiného.

Každý trenér má svou cestu. Času na přípravu ale moc nebylo," uvedl nástupce trenérů Korduly a Vlachovského ve funkci. Svědík nevylučuje změny v sestavě, experimentovat ale nechce.

„Zatím se s novým prostředím pořád seznamuji. Většinu hráčů jsem ale nějakým způsobem znal, stejně jako Honzu Palinka. Novým je pro mě třeba Matouš Tr-mal, který mě velmi příjemně překvapil v soutěžních zápasech," řekl k mladému brankáři. „Každopádně se chceme porvat o vítězství a postup,“ dodal Svědík. Pod Ještědem se začíná v 17.30.