I Slovácko v boji o postup do osmifinále čeká cesta za soupeřem z nižší soutěže. Svěřenci trenéra Michala Korduly se utkají v Praze s Olympií Radotín. Oficiálním termínem je středa 26. září.

Představitelé Fastavu jsou s losem, který se v pátek po obědě uskutečnil na pražském Strahově, spokojení.

„Sice hrajeme venku, ale na druhé straně nemusíme nikam daleko cestovat. Do Slavičína to máme kousek. Snad na nás přijde hodně lidí a my postoupíme,“ přeje si sportovní ředitel Zlína Zdeněk Grygera.

Zklamaní nejsou ani ve Slavičíně, který dříve s ligovým týmem spolupracoval a jednu dobu byl dokonce jeho farmou.

„Jsme spokojení. Favorizovaného soupeře chceme potrápit. Už jsme s ním hráli, uvidíme tentokrát, jak se s tím kluci popasují,“ říká sekretář divizního klubu Stanislav Belžík.

Fotbalisté Zlína proti Bohemians. Ilustrační foto
Ševci s Bohemkou v lize neprohráli 24 let. Nic to neznamená, tvrdí Bílek

Ve Slavičíně očekávají velkou návštěvu. Vždyť za Zlín hrají i Lukáš Bartošák z Brumova a Josef Hnaníček ze Štítné.

„Jsou to naši sousedi,“ připomíná Belžík.

Známé tváře mají do hlediště přilákat stovky diváků. Pikantní duel čeká také kouče Petra Slončíka, který ve Zlíně dlouho hrával.

„Bude to specifický zápas. Už jsme letos hráli s devatenáctkou i juniorkou Zlína, teď nás čeká áčko,“ usmívá se Slončík.

Podle něj mohl los dopadnout lépe i hůře.

„Zlín je samozřejmě atraktivní protivník, prvoligový tým. Fanouškům i klukům jsem ale přál dostat mužstvo, které nevidí každý týden. Chtěl jsem nějakého soupeře z Čech. Bylo by to zajímavější,“ myslí si kouč Slavičína, který v krajském městě bydlí a ševce pořád sleduje.

Na Letné kromě něj působil také Petr Švach či Pavel Elšík. Mládeží Fastavu prošli další borci, jako jsou Mezírka, Kocián nebo Kalus.

„Kluci se budou chtít vytáhnout. Může to být zajímavý zápas,“ očekává Belžík.

Aktuálně druhý tým divize E si ve 2. kole celostátního poháru vyšlápl na Znojmo, nyní si věří i na Bílkův výběr.

„Zlín hraje výborně, budeme to mít velmi složité,“ tuší Slončík.

Stanislav Levý
Ctižádost a ambice musí být vyšší, tvrdí sportovní ředitel Slovácka Levý

Fotbalisty Slovácka čeká delší štreka. Parta kouče Michala Korduly má namířeno do Prahy, kde se utká s třetiligovým Radotínem, kde v roli kapitána působí bývalý reprezentační obránce Martin Jiránek.

„Moc velkou radost nemáme. Když už jsme měli hrát s někým ze třetí ligy, tak aspoň na Moravě. Čeká nás další cesta do Prahy, postup je naší povinností. Moc dobře jsme to ale nevychytali,“ ví trenér Slovácka Michal Kordula.

Los 3. kola MOL Cupu:

Dvojice: FK Loko Vltavín – FK Teplice, Slavoj Polná – AC Sparta Praha, FC TVD Slavičín – FC Fastav Zlín, MFK Vyškov – Viktoria Plzeň, Olympia Radotín – 1. FC Slovácko, Sokolov – FC Baník Ostrava, SFC Opava – FC Vysočina Jihlava, Příbram – Vlašim, Karviná – Táborsko, Bohemians Praha 1905 – České Budějovice, Chrudim – Mladá Boleslav, Zbrojovka Brno – FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha – Ústí nad Labem, Olomouc – Třinec, Pardubice – Jablonec, Viktoria Žižkov – Dukla Praha.